Letschert loopt promotie én tweejarig contract bij HSV mis

Reacties

Hamburger SV gaat (voorlopig) niet door met Timo Letschert. De Noord-Duitsers hebben na het mislopen van promotie naar de Bundesliga voorzichtig afscheid genomen van de verdediger.

Letschert loopt promotie én tweejarig contract bij HSV mis

Letschert (27) kwam afgelopen zomer over van Sassuolo en tekende toen een eenjarig contract. De verdediger beleefde een valse start in Hamburg, met een knieblessure, maar kwam eenmaal fit toch nog tot 24 competitiewedstrijden. In 21 van deze duels was hij basisspeler.

Letschert was er afgelopen weekend vanwege een blessure niet bij tegen SV Sandhausen, toen HSV de laatste kans op promotie naar de Bundesliga vergooide door met liefst 1-5 te verliezen. Deze afstraffing was dubbel zo pijnlijk omdat concurrent Heidenheim, dat in de voorlaatste speelronde in blessuretijd had gewonnen van HSV, verloor van kampioen Arminia Bielefeld. HSV profiteerde dus niet en speelt ook komend seizoen in de 2. Bundesliga.

De dramatische ontknoping heeft gevolgen voor de toekomst van Letschert. Eerder liet hij aan VI weten dat hij graag bij HSV wilde blijven. 'We hebben al een tweejarige overeenkomst uitonderhandeld, onder de voorwaarde dat we promoveren', zei Letschert toen. Nu dat niet is gelukt, kan de voormalig speler van FC Groningen, Roda JC Kerkrade en FC Utrecht transfervrij op zoek naar een nieuw avontuur.

Overigens sluit HSV niet uit dat Letschert alsnog bij de club zal blijven. Dan zal er echter opnieuw onderhandeld moeten worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Letschert
Meer over T. Letschert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.