Letschert dicht bij terugkeer naar FC Utrecht

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Timo Letschert op korte termijn weer te bewonderen is in de Domstad. Als alle details rondkomen, huurt FC Utrecht de 25-jarige verdediger van het Italiaanse Sassuolo.

Letschert dicht bij terugkeer naar FC Utrecht

De tijdelijke overgang lijkt op een haar na gevild. Letschert speelde in het verleden al 64 officiële wedstrijden voor de Domstedelingen, alvorens hij in 2016 een droomtransfer naar de Serie A maakte. Mede door aanhoudend blessureleed kwam de centrale verdediger afgelopen jaar niet verder dan zeven wedstrijden op het hoogste niveau in Italië. Zijn laatste competitiewedstrijd was eind vorig seizoen, toen Sassuolo met 1-0 verloor van AS Roma. Bovendien is Barcelona-verdediger Marlon op weg naar de nummer elf van Italië.

Voor FC Utrecht is Letschert een absolute buitenkans. Nadat eerder Emil Bergström al werd overgenomen van Rubin Kazan en Leon Guwara overkwam van Werder Bremen, krijgt de defensie op deze wijze een extra kwaliteitsinjectie. Deze was noodzakelijk, gezien het hoge aantal tegendoelpunten afgelopen seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Intussen wordt het wel dringen in de Utrechtse achterhoede. De laatste weken gaat het verhaal dat Ramon Leeuwin – nu nog zeker van een basisplaats – overweegt om een nieuwe werkgever te zoeken. Het zou betekenen dat hij voor 1 september Galgenwaard inruilt voor een nieuw avontuur.

Doelstelling
FC Utrecht is deze zomer opvallend actief op de transfermarkt. Recent wist directeur voetbalzaken Jordy Zuidam Oussama Tannane in te lijven, die door meerdere clubs in de Eredivisie begeerd werd. Na het vertrek van onder anderen Zakaria Labyad en Yassin Ayoub lijkt FC Utrecht met de komst van Tannane, Guwara, Bergström maar ook Joris van Overeem, Nicolas Gavory, Othmane Boussaid en Simon Gustafson, de selectie aardig op orde te hebben. De mogelijke komst van Letschert zou de doelstelling – het behalen van de play-offs – enkel nog realistischer maken.

In de nieuwste VI en op VI PRO vertelt doelman David Jensen uitgebreid over de doelstellingen van FC Utrecht. De Deense keeper zet vooral in op minder tegendoelpunten. 'Met name in de play-offs ging het veel te makkelijk', aldus de doelman. 'Dat moet gewoon minder, daar zijn we echt mee bezig geweest.'

Samenvatting PSV - FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.