Letsch hard aangepakt na verbazing over schorsing Openda

Reacties

Vitesse moet het in de return tegen Rapid Wien zien te redden zonder sterspeler Loïs Openda, die donderdag een gele kaart kreeg en deze niet kon gebruiken. Bij de Arnhemmers waren ze er niet van op de hoogte dat de aanvaller op scherp stond. Onbegrijpelijk, vindt Pierre van Hooijdonk.

Letsch hard aangepakt na verbazing over schorsing Openda
© Pro Shots
Rapid Wien
Rapid Wien
2 - 1
Vitesse
Vitesse

Van Hooijdonk bekeek het duel tussen Rapid en Vitesse als analist voor ESPN. Na afloop van de 2-1 nederlaag hoorde hij Thomas Letsch en Danilho Doekhi verrast reageren op de schorsing voor Openda. Vooral de verbazing van Letsch wekte de ergernis van Van Hooijdonk.

'Amateuristisch', noemde Van Hooijdonk het. 'Dat je als trainer niet op de hoogte bent van de gele kaarten-status van jouw elftal met name van je beste speler. Is he suspended? Kom op, hè… Ik vind het waanzin ten top: zowel van de trainer en de mensen daaromheen als de speler zelf.'

Arnold Bruggink wees erop dat trainers normaal gesproken door mensen uit de staf worden bijgepraat. 'Zij hebben nu allemaal gefaald, ja', zo luidde de conclusie.

Openda was dit seizoen in 32 wedstrijden al goed voor zestien doelpunten. Donderdag maakte hij ook de goal die ervoor zorgde dat de uitgangspositie van Vitesse wat verbeterde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.