L'Équipe neemt één Nederlander op in Elftal van het Jaar

Reacties

Virgil van Dijk is door de Franse sportkrant L'Équipe opgenomen in het Elftal van het Jaar. De aanvoerder van Oranje is de enige Nederlander in het gezelschap.

L'Équipe neemt één Nederlander op in Elftal van het Jaar
© Pro Shots

Van Dijk won met Liverpool in 2022 de FA Cup, de League Cup en de Engelse Super Cup (Community Shield). Bovendien stond hij eind mei met The Reds in de Champions League-finale, die werd verloren van Real Madrid.

Dit seizoen kende Van Dijk met Liverpool een moeizame start. Als aanvoerder reikte hij met het Nederlands elftal tot de kwartfinale van het WK, al kreeg hij van onder anderen Marco van Basten wel kritiek voor zijn prestaties in Qatar. Het toernooi eindigde voor Van Dijk op pijnlijke wijze: hij miste de eerse penalty in de serie tegen Argentinië.

Toch hoort Van Dijk volgens L'Équipe tot de beste elf van 2022. Hij vormt het centrale duo met WK-revelatie Josko Gvardiol. Uiteraard hebben ook Lionel Messi, Kylian Mbappé en Ballon d'Or-winnaar Karim Benzema een plaatsje in het elftal. Net als Belgen Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.