Leon de Kogel ernstig gewond bij auto-ongeluk

Reacties

Leon de Kogel is vorige week betrokken geraakt bij een auto-ongeluk op Malta. De voormalig spits van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles, sinds januari actief bij het Spaanse UE Cornellà, liep daarbij zwaar letsel op. De Kogel (26) ligt inmiddels in het UMC in Utrecht, waar hem nog enkele operaties wachten.

Leon de Kogel ernstig gewond bij auto-ongeluk

De politie op Malta doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Bekend is al wel dat De Kogel niet zelf aan het stuur zat, maar als medepassagier de klap opving. Volgens de autoriteiten op het eiland, waar De Kogel enkele dagen met vrienden vakantie vierde, is het een wonder dat hij het er levend vanaf heeft gebracht.

De Kogel tekende in januari een contract voor anderhalf jaar bij UE Cornellà, een club uit de Segunda División in Spanje. Hij begon zijn profcarrière bij FC Utrecht, waarvoor hij 38 wedstrijden speelde en acht keer scoorde. In de Eerste Divisie was hij daarna actief voor VVV-Venlo, Almere City FC en Go Ahead Eagles. Met dertig treffers in twee seizoenen was hij vooral in Deventer succesvol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.