Lens bezorgt Monaco ongekende kater en schiet Marseille groepsfase CL in

Reacties

AS Monaco heeft op de slotdag van het Ligue 1-seizoen de tweede plek op dramatische wijze uit handen gegeven tegen RC Lens. Diep in de extra tijd gaven de Monegasken zaterdagavond een voorsprong uit handen. Olympique Marseille profiteerde en gaat rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League. Monaco moet de voorrondes van het miljardenbal in.

Lens bezorgt Monaco ongekende kater en schiet Marseille groepsfase CL in
Lens
Lens
2 - 2
Monaco
Monaco

AS Monaco veroverde vorige week dankzij een hattrick van Wissam Ben Yedder tegen Stade Brest (4-2) de tweede plaats achter Paris Saint-Germain. De Monegasken hadden het veroveren van een ticket voor de groepsfase van de Champions League in eigen hand voor het uitduel met RC Lens. In Stade Bollaert-Delelis kreeg Monaco na een half uur echter een dreun te verwerken. Przemyslaw Frankowski opende de score voor de thuisploeg.

De formatie van trainer Philippe Clement toonde vervolgens veerkracht en Benoit Badiashile maakte nog voor rust de gelijkmaker. Na ruim een uur spelen was het opnieuw Ben Yedder die goud waard leek te zijn voor de club uit het prinsdom. Met een kopbal maakte hij de 1-2. Monaco ging met invaller Myron Boadu op weg naar een zege en dus de tweede plek, maar sneed zichzelf lelijk in de vingers. In de zesde minuut van de blessuretijd schoot Ignatius Ganago Lens naar de 2-2. Monaco zag daardoor Marseille de tweede plaats weer opeisen.

Olympique Marseille
Olympique Marseille
4 - 0
Strasbourg
Strasbourg

Olympique Marseille hoopte al op een misstap van Monaco in Lens en wist dat het moest winnen van Strasbourg om de tweede plek nog in het vizier te houden. In Stade Vélodrome opende Gerson met een heerlijk schot vanaf de rand zestien de score voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd nam Cengiz Ünder de 2-0 voor zijn rekening voor Marseille. Terwijl Monaco nog op voorsprong stond in Lens liep L'OM uit naar 4-0 via late goals van Gerson en Cedric Bakambu. Na het laatste fluitsignaal bleek de ruime zege, met hulp van Lens, voor Marseille genoeg om volgend seizoen in te stromen tijdens de groepsfase van de Champions League.

Lille
Lille
2 - 2
Rennes
Rennes

Stade Rennais was ook nog in de race voor een ticket voor de (voorronde van) de Champions League. Dan moest op de slotdag alleen wel gewonnen geworden van OSC Lille, met Sven Botman in de basis. Botman zag zijn teamgenoot Timothy Weah al na elf minuten de 1-0 maken na een fout van Rennes-goalie Alfred Gomis. Kort voor rust kwam Rennes wel terug in de wedstrijd: Benjamin Bourigeaud schoot de gelijkmaker binnen. Vlak voor tijd leek Weah nog de winnende te maken voor Lille, maar Serhou Guirassy redde een punt voor Rennes, dat als nummer vier in de Ligue 1 naar de Europa League gaat.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
5
Nice
38
20
7
11
52-36
+16
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.