Leipzig zet definitief streep door Keïta-plan Liverpool

Reacties

Liverpool kan de vervroegde komst van Naby Keïta vergeten. RB Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl heeft uitgesloten dat de middenvelder deze winter al vertrekt uit Duitsland.

Leipzig zet definitief streep door Keïta-plan Liverpool

Enkele maanden geleden bereikte Liverpool al een akkoord met Leipzig over de zomerse komst van Keïta. Door het vertrek van Philippe Coutinho naar Barcelona wilden de Engelsen de transfer nu met een half jaar vervroegen. The Reds waren volgens Engelse media bereid om vijftien tot twintig miljoen euro extra over te maken naar Leipzig om dat te bewerkstelligen.

Hasenhüttl is echter niet onder de indruk van de pogingen van Liverpool en heeft tijdens zijn wekelijkse persmoment laten weten dat Keïta het seizoen gewoon afmaakt bij Leipzig. 'De situatie is onveranderd. We hebben altijd gezegd dat er voor ons geen reden is om Keïta al eerder te laten gaan en dat standpunt blijft staan.'

De coach is dan ook niet van plan om Keïta, die zelf naar verluidt wél oren had naar een vervroegd vertrek naar Anfield, anders te behandelen. 'Keïta zal dit weekend gewoon spelen tegen Schalke 04 en hopelijk laat hij zich op positieve wijze gelden. Dat is het enige dat telt voor ons.'

Liverpool betaalt na dit seizoen 74 of 64 miljoen euro voor Keïta. Wanneer Leipzig zich dit seizoen plaatst voor de Champions League wordt het eerste bedrag betaald, bij Europa League-deelname krijgt Liverpool een korting van tien miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.