Leipzig straft mak Bayern af en boekt historische zege

Reacties

RB Leipzig heeft Bayern München zondagavond op een verrassende nederlaag getrakteerd. De koploper van Duitsland ging op bezoek bij Die Roten Bullen met 2-1 onderuit.

Leipzig straft mak Bayern af en boekt historische zege

Aan de aftrap verschenen twee flink gewijzigde elftallen ten opzichte van de vorige duels. Arjen Robben ontbrak bij de bezoekers vanwege een lichte spierblessure. Onder andere de Poolse topschutter Robert Lewandowski nam plek op de bank. Bij Leipzig werd er eveneens flink gerouleerd, zo begonnen sterspelers Emil Forsberg en Timo Werner op de bank in de kraker.

De bezoekers pakten al snel de voorsprong. Duits international Sandro Wagner, de vervanger van Lewandowski, kopte tegendraads binnen. De kopsterke aanvaller beloonde het vertrouwen van de oefenmeester door een fraaie voorzet van James Rodríguez in de twaalfde minuut tot assist te promoveren: 0-1.

Wagner maakte de 0-1 met een bekeken kopbal.
Wagner maakte de 0-1 met een bekeken kopbal.

Het was vrijwel het enige wapenfeit van Der Rekordmeister in het eerste bedrijf, want de thuisploeg was heer en meester na de openingstreffer. Yussuf Poulsen miste oog in oog met doelman Sven Ulreich, die na ruim een half uur ook een schot van Bruma uit het doel tikte. Na 37 minuten was de Duitse sluitpost wel geklopt. Naby Keïta zag zijn voorzet geblokt worden, waarna de bal vlak voor het doel weer voor zijn voeten viel. De middenvelder benutte het buitenkansje en tekende voor de gelijkmaker.

Na de hervatting ging Leipzig verder waar het gebleven was. De nummer zes van de Bundesliga zette Bayern flink onder druk. Hierdoor kreeg wederom Bruma een aardige kans, maar deze keer mikte de Portugese flankspeler de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Na bijna een uur spelen was Werner wel trefzeker. De rappe spits, die al vroeg in het duel was ingevallen voor de geblesseerde Marcel Sabitzer, werd weggestuurd door Keïta. Werner haalde vervolgens hard uit in de verre onderhoek: 2-1.

Na de tweede treffer nam de thuisploeg zeker geen gas terug. Werner leek vlak na zijn eerste doelpunt onderweg naar zijn tweede, maar de Duitse spits knalde de bal in het zijnet. Vervolgens lieten de bezoekers van zich horen, maar een schot van verdediger Mats Hummels kon doelman Péter Gulácsi niet verontrusten. In de slotfase kreeg Arturo Vidal nog een kopkans op aangeven van Joshua Kimmich, maar de gelijkmaker was Bayern niet gegund. Ook het inbrengen van Lewandowski leverde de bezoekers geen tweede treffer meer op. Het was voor Leipzig de eerste zege in de (korte) geschiedenis van de club op de ploeg uit München.

Ondanks de nederlaag is het kampioenschap van Bayern nog slechts een kwestie van tijd. Met nog zeven duels te gaan is de voorsprong op nummer twee Schalke 04 liefst zeventien punten. Bij puntenverlies van de ploeg uit Gelsenkirchen kan FC Hollywood zelfs in de volgende speelronde kampioen worden. Dan staat het thuisduel met rivaal Borussia Dortmund op het programma, dat gewonnen moet worden.

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 2-0
FC Köln heeft een verrassende zege geboekt op Bayern Leverkusen. De ploeg begon als hekkensluiter tegen de nummer vijf van Duitsland, maar is door de zege Hamburger SV voorbij. Yuya Osako zorgde voor de vroege openingstreffer, Simon Zoller besliste het duel in de slotfase. Tussendoor pakte Lucas Alario namens de bezoekers een directe rode kaart voor een elleboogstoot.

De zege kan, met nog zeven duels te gaan, een hele belangrijke gaan blijken voor Köln. De huidige nummer zeventien staat nog slechts vijf punten achter op de nummer zestien 1. FSV Mainz 05, dat in totaal 25 punten heeft. Nummer vijftien VfL Wolfsburg heeft hetzelfde aantal punten. Aan het einde van het seizoen zal de nummer zestien tot play-offs veroordeeld zijn, de nummer vijftien is verzekerd van een nieuw jaar Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.