Leipzig gooit deur dicht voor extreem gewilde Nkunku

Reacties

Christopher Nkunku gaat nergens heen. De aanvaller van RB Leipzig is bezig aan een geweldig seizoen en staat in de belangstelling van diverse topclubs in Europa, maar directeur Oliver Mintzlaff stelt dat hij volgend seizoen gewoon in de Red Bull Arena speelt.

Leipzig gooit deur dicht voor extreem gewilde Nkunku
© Pro Shots

Welgeteld drie spelers zijn dit seizoen in de Europese topcompetities (en hoofdtoernooien) bij meer goals betrokken dan de Nkunku: alleen Robert Lewandowski, Karim Benzema en Kylian Mbappé doen het beter dan de Franse rechtspoot.

In totaal maakte Nkunku dit seizoen 27 doelpunten (in de competitie en Europese toernooien) en stelde hij veertien keer een teamgenoot in staat om te scoren. Leipzig piekert er dan ook niet over om Nkunku te laten gaan. 'Hij blijft onze speler volgend seizoen', aldus Mintzlaff bij Sky Sport.

'Hij was al onze beste speler in de eerste helft van het seizoen en iedereen weet dat dit niet heel goed ging', blikt de beleidsbepaler van Leipzig terug. 'Onder Domenico Tedesco (de trainer volgde Jesse Marsch op in december, red.) heeft hij een volgende stap gezet in zijn ontwikkeling en dat zal hij volgend seizoen ook weer doen bij ons.'

Nkunku komt uit de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, maar de club liet hem relatief makkelijk naar Duitsland vertrekken. Op VI PRO hebben we zijn statistieken op een rijtje gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.