Leipzig gaat volgend jaar met gewilde Nagelsmann aan de haal

Reacties

Julian Nagelsmann verruilt 1899 Hoffenheim na het komende seizoen voor RB Leipzig. De dertigjarige succestrainer maakt gebruik van een vertrekclausule in zijn contract en tekent bij Leipzig een contract tot medio 2023. 

Leipzig gaat volgend jaar met gewilde Nagelsmann aan de haal

Leipzig zocht naar een opvolger van de vertrekkende Ralph Hasenhüttl. Omdat Nagelsmann pas over een jaar komt, zoekt de club nog naar een tussenpaus. Waarschijnlijk wordt dat Ralf Rangnick, de huidige technisch directeur.

'Ik vind het belangrijk om vroeg duidelijkheid te geven', verklaart Nagelsmann op de clubsite van Hoffenheim. De oefenmeester wil het niet het hele seizoen over speculaties hebben. 'Het wordt een bijzonder seizoen voor de club waarin we voor het eerst meedoen in de Champions League, dan moet het niet de hele tijd over mij gaan. Iedereen weet nu waar hij aan toe is.'

Hoffenheim-directeur Peter Görlich vindt het jammer dat Nagelsmann vertrekt. 'We kijken er wel naar uit om nog een seizoen met hem te werken. Julian heeft veel aan de laatste successen van de club bijgedragen en we hebben veel aan hem te danken. Ik hoop dat iedereen hem op gepaste wijze zal bedanken.'

Nagelsmann, die afgelopen seizoen meerdere keren werd gelinkt aan Bayern München, werkt al sinds 2010 voor Hoffenheim. Na zes jaar als jeugdtrainer te hebben gewerkt, volgde hij in februari 2016 Huub Stevens op, die toen vanwege zijn gezondheid vertrok. Hoffenheim sloot dat seizoen als vijftiende af en eindigde vervolgens als vierde en derde. De club trok onlangs Joshua Brenet aan van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.