Leicester en Spurs domineren Engels Team van het Jaar

Reacties

Leicester City en Tottenham Hotspur domineren het Elftal van het Jaar van de Engelse spelersvakbond (PFA). De verrassende nummers één en twee van de Premier League leveren allebei vier spelers voor het sterrenteam van de Premier League 2015/16. Regerend kampioen Chelsea is de grote afwezige.

Leicester en Spurs domineren Engels Team van het Jaar

The Blues leverden vorig jaar nog vijf spelers, maar schitteren een jaar later wegens de matige tiende plaats door afwezigheid. Manchester United-doelman David de Gea en Tottenham-spits Harry Kane zijn de enige spelers die dit seizoen weer tot de besten op hun positie worden gerekend. Kane krijgt gezelschap van zijn ploeggenoten Danny Rose (linksback), Toby Alderweireld (centrale verdediger) en Dele Alli (centrale middenvelder), die mogelijk Talent van het Jaar wordt.

Ook Leicester levert een kwartet spelers. De sensationele lijstaanvoerder ziet behalve spits Jamie Vardy, rechtsbuiten Riyad Mahrez en controleur N'Golo Kanté ook aanvoerder Wes Morgan terug in het Team van het Jaar. Vardy, Mahrez en Kanté zijn net als Kane, Mesut Özil en Dimitri Payet genomineerd voor de Speler van het Jaar-award. Voor Payet (West Ham United) resulteert dat in een plek in het sterrenelftal. Özil ontbreekt, maar Arsenal levert wel rechtsback Héctor Bellerín.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.