Leeuwinnen wacht Zwitserse stormloop bij rentree 'Gladiatorin'

Reacties

Zwitserland zal dinsdagavond in de jacht op het WK-ticket alles of niets gaan spelen tegen de Oranje Vrouwen. De teruggekeerde 'Gladiatorin' Ramona Bachmann moet Het Wonder van Schaffhausen helpen verwezenlijken.

Leeuwinnen wacht Zwitserse stormloop bij rentree 'Gladiatorin'

De Oranje Vrouwen kunnen dankzij de overtuigende zege in de heenwedstrijd het WK-ticket ruiken. De Zwitserse opponenten beseffen dat het dinsdag een zeer lastige opgave wordt om de 3-0 nederlaag in Schaffhausen weg te poetsen.

Al dan niet tegen beter weten in, er is hoop in het Alpen-land op een wonder. De publieke belangstelling biedt minder hoop. De Zwitserse bond somde een dag voor het cruciale duel nog zes redenen op om toch naar het stadion te komen.

Zo is het afscheid van icoon Martina Voss-Tecklenburg – voor de 88ste en laatste keer als bondscoach op de bank – een extra argument. 'Om het tijdperk passend af te sluiten verdient Martina een vol stadion en een team dat alles geeft', zegt technisch directeur Laurent Prince.

Een van de andere hoopgevende argumenten is de terugkeer van 'Gladiatorin' Ramona Bachmann. De aanvalster van Chelsea miste het duel in Utrecht door een schorsing. De Messi van Zwitserland zal extra nodig zijn gezien de in Utrecht opgelopen schade. Oranje zal een aanvallende thuisploeg tegenover zich krijgen. Tijd voor een geduldige aanpak is er niet. 'We moeten risico's nemen', zegt de Zwitserse middenvelder Lia Wälti. 'We hebben niets te verliezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.