Leeuwinnen wacht reis van zes uur door drie tijdzones

Reacties

Doordat Nederland tijdens het WK in Canada in de achtste finale is gekoppeld aan Japan, wacht de Oranje Leeuwinnen een flinke reis. Er wordt bovendien pas in de nacht van dinsdag op woensdag, aftrap 04.00 uur, gespeeld in Vancouver.

Leeuwinnen wacht reis van zes uur door drie tijdzones

Vandaag vliegt de selectie met een chartervliegtuig van de FIFA van Oost- naar West-Canada. Een reis van zes uur door drie tijdzones. Nederland werkte de eerste twee duels in Edmonton af, de laatste wedstrijd had plaats in Montreal. Daar speelden de Oranje Leeuwinnen met 1-1 gelijk nadat eerder Nieuw-Zeeland was verslagen (1-0) en van China was verloren (0-1).

Balbezit
Japan won alle drie de wedstrijden in de groepsfase. Alle drie de tegenstanders werden met een minimaal verschil verslagen. Zwitserland met 1-0, Kameroen met 2-1 en Ecuador met 1-0. Balbezit en zuinig spelen is het devies bij de Aziaten.

Duidelijk is al wel dat als Nederland net zo veel ruimte weggeeft als in de tweede wedstrijd tegen China, het duel een lijdensweg kan worden. De Japanners zijn technisch nog stukken vaardiger dan China, dat Oranje eerder al van het veld veegde.  Anderzijds heeft Japan tot dusverre grote moeite met het omzetten van balbezit in kansen, laat staan in doelpunten.

Aanvoerder Mandy van den Berg kan net als haar ploeggenoten niet wachten tot het zo ver is. 'Geweldig. Dat is echt een heel mooie tegenstander. Prachtig om te spelen tegen de regerend wereldkampioen. Wij zijn er klaar voor. We blijven geloof houden. Dit is een geweldige kans om ons te laten zien. '

Bondscoach Roger Reijners liet zich in dezelfde bewoordingen uit: 'Wel  jammer dat er zoveel tijd tussen de wedstrijden zit. Maar ik zie absoluut mogelijkheden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.