Leeuwinnen klaren Kosovaars karwei voor rust

Reacties

De Oranje Vrouwen hebben met kinderlijk gemak afgerekend met Kosovo. In Pristina was het pleit in de eerste helft beslecht.

Leeuwinnen klaren Kosovaars karwei voor rust
© Pro Shots
Kosovo
Kosovo
0 - 6
Nederland
Nederland

Het ticket voor het EK in Engeland in 2022 had Oranje al binnen, maar voor bondscoach Sarina Wiegman was dat geen reden om gas terug te nemen in de kwalificatiereeks. 'Je wilt laten zien dat je bij de top van de wereld hoort. Daar hoort bij dat je alle wedstrijden wint in deze poule. We zijn zoveel beter, dat moeten we ook laten zien.'

Wiegman, die op het EK in 2022 Engeland onder haar hoede heeft, zag tot haar tevredenheid dat de volgende zege na ruim een half uur al zeker was. In de elfde minuut brak Danielle van de Donk de ban met een bekeken schot na een wat gelukkige assist van Lieke Martens.

Oranje, dat begon zonder topscorer Vivianne Miedema, kon na 45 minuten met een geruststellende marge de kleedkamer opzoeken. Katja Snoeijs (2x) en Lieke Martens zetten een 0-4 stand op het scorebord.

De Leeuwinnen leken daarmee hun kruit te hebben verschoten. De defensie van Kosovo bleef lange tijd meer schade beperkt. In de blessuretijd moesten de gastvrouwen toch nog twee keer buigen. De ingevallen Miedema en Snoeijs bepaalden de eindstand op 0-6.

Voor Nederland was het de negende zege in de kwalificatiereeks, met de veelzeggende doelcijfers van 42-3.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.