Leemans en drietal clubs wachten op PEC Zwolle

Reacties

De gevolgen van het coronavirus bemoeilijken de situatie van Clint Leemans.

Leemans en drietal clubs wachten op PEC Zwolle
© Pro Shots

De 24-jarige middenvelder staat nog een jaar onder contract bij PEC Zwolle, dat hem twee jaar geleden samen met ploeggenoot Vito van Crooy overnam van VVV-Venlo. Leemans werd nooit een vaste waarde in Overijssel en in de aanloop naar een nieuw seizoen lijkt in zijn status niet snel verandering te komen.

Verschillende clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie zijn geïnteresseerd in de voormalige jeugdspeler van PSV, maar het probleem is dat hij bij PEC een contract heeft dat vergelijkbare clubs in de huidige omstandigheden niet zullen bieden. Bovendien zet de Zwolse club er toe nu toe op in een deel van de in 2018 geïnvesteerde transfersom terug te verdienen.

Voorlopig zit Leemans dus in de wachtkamer. Zo ook de clubs met interesse. VVV-Venlo ziet de Brabander graag terugkeren. Net als Van Crooy trouwens, die in Zwolle ook nooit onomstreden werd. Leemans wordt ook begeerd door provinciegenoot Fortuna Sittard. Trainer Kevin Hofland werkte in de jeugd van PSV al samen met de linkspoot en zette vorig seizoen al in op een hereniging in Sittard. Destijds koos Leemans voor een vertrek op huurbasis naar RKC Waalwijk, dat de ontwikkelingen nu ook afwacht.

Pas als PEC de speler een transfervrije status verleent, lijkt er een doorbraak in te zitten. En dan nog vormt zijn salaris voor veel clubs een volgend struikelblok. Zo lang er geen zicht is op een vertrek, wil Leemans zich richten op PEC. Met de summiere hoop dat hij alsnog in de smaak valt bij trainer John Stegeman. Leemans zegt met nog geen enkele andere club gesproken te hebben. Zijn wens is in ieder geval in de Eredivisie actief te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.