Leegloop aanstaande bij gedegradeerd Leicester City: vooral Maddison is gewild

Reacties

Leicester City werd zeven jaar geleden nog kampioen van Engeland, maar degradeerde zondag uit de Premier League. The Foxes dreigen daardoor hun beste spelers kwijt te gaan raken. Vooral voor Engels international James Maddison is veel belangstelling.

Leegloop aanstaande bij gedegradeerd Leicester City: vooral Maddison is gewild
© Pro Shots

De 26-jarige Maddison speelt sinds 2016 voor Leicester City, dat de spelmaker destijds kocht van Norwich City, en is al een tijdje begeerd. Zijn werkgever wimpelde de interesse van andere clubs eerder steeds af, maar dat lijkt nu een moeilijk verhaal te worden. Een speler met de kwaliteiten van Maddison hoort simpelweg niet in het Championship te spelen.

Arsenal, Newcastle United en Tottenham Hotspur worden genoemd als clubs met concrete belangstelling voor Maddison. De eerste twee ploegen spelen komend seizoen in de Champions League, terwijl Tottenham als achtste eindigde en naast Europees voetbal greep. Newcastle schijnt op het moment de beste papieren te hebben en hoopt snel spijkers met koppen te kunnen slaan.

Wat Maddison extra aantrekkelijk maakt, is dat hij nog maar een contract voor een jaar heeft. Toch spreekt de Daily Mirror over een afkoopsom van zo'n 43 miljoen euro. Dat bedrag is in ieder geval voor het steenrijke Newcastle United geen probleem.

Niet alleen een vertrek van Maddison wordt verwacht: ook Harvey Barnes en Wilfred Ndidi staan er goed op in de Premier League. Datzelfde geldt voor Youri Tielemans, die vanwege een aflopend contract sowieso weg zal gaan. Ook Jonny Evans, Daniel Amartey, Ryan Bertrand, Papy Mendy, Ayoze Pérez en Çağlar Söyüncü zijn over een maand transfervrij. Laatstgenoemde schijnt al zijn jawoord te hebben gegeven aan Atlético Madrid.

Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de voorzitter van Leicester City, heeft maandag een statement uitgebracht. 'Degradatie is onmiskenbaar een forse tegenvaller, maar het zal ons niet definiëren', schrijft hij. 'Vandaag delen we het verlies en de pijn van degradatie samen, maar we zullen terugkeren.' Of Dean Smith volgend seizoen nog voor de groep zal staan is onbekend: ook hij heeft een aflopend contract. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.