Leeds United wint strijd om Noorse keeper van de toekomst

Reacties

Leeds United heeft zich versterkt met Kristoffer Klaesson. De twintigjarige doelman komt over van Vålerenga IF.

Leeds United wint strijd om Noorse keeper van de toekomst
© Pro Shots

De Noorse goalie staat bekend als een enorm talent. In maart werd Klaesson al bij de nationale ploeg gehaald, maar door een coronabesmetting moest hij zich toen afmelden. Dat neemt niet weg dat hij wordt gezien als de keeper van de toekomst. Het talent uit Oslo moet de eerste doelman worden van de generatie met onder anderen Erling Haaland en Martin Ødegaard.

Klaesson speelde zich in de kijker van verschillende clubs uit de Europese topcompetities en heeft gekozen voor Leeds. Daar treft hij met Marcelo Bielsa (foto) een manager die veel waarde hecht aan het voetballende vermogen van een keeper. Dat sluit weer aan op de kwaliteiten van Klaesson. De Leeds-aanwinst vertelde onlangs nog dat hij in de jeugdopleiding hij bij de meeste oefeningen meedeed met de veldspelers, om sterker te worden met de bal aan de voet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aankoop zal achter eerste doelman Illan Meslier (21) voor zijn kansen moeten vechten. Hij heeft voor vier jaar getekend en de Engelsen willen niets prijsgeven over de transfersom. Klaesson is de zesde aanwinst van deze transferperiode voor Leeds, dat zich eerder al versterkte met onder anderen Junior Firpo, die is overgekomen van Barcelona. Voor de ploeg van Bielsa begint het nieuwe seizoen op 14 augustus met een uitwedstrijd tegen Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.