Lech Poznan hard gestraft voor wangedrag fans: acht duels zonder publiek

Reacties

Lech Poznan wordt hard gestraft voor de hevige ongeregeldheden die de fans zondag veroorzaakten in het thuisduel met kampioen Legia Warschau. De Poolse club moet de eerstkomende acht thuiswedstrijden zonder publiek afwerken.

Lech Poznan hard gestraft voor wangedrag fans: acht duels zonder publiek

Dat meldt persbureau AP op basis van uitspraken van Zbigniew Hoffmann, gouverneur van Wielkopolska, de regio waar Poznan onder valt. Het gaat om de eerste vijf competitieduels en de eerste drie duels in de Europa League.

De wedstrijd tegen Legia Warschau werd in de 77ste minuut gestaakt toen fans van de thuisploeg vuurwerk op het veld gooiden en even later het veld betraden. Op het moment van staken stond het al 0-2.

De Poolse bond zette het duel maandag om in een reglementaire 0-3 nederlaag voor Poznan, waardoor Legia niet meer te achterhalen was door de concurrentie en voor de dertiende keer kampioen van Polen werd.

Het bestuur van Lech Poznan, dat zich als nummer vier plaatste voor de voorronde van de Europa League, had al laten weten geen beroep te zullen aantekenen tegen eventuele straffen.

Bekijk hier de beelden van zondag, toen er ruim 200 ME'ers nodig waren om de rust terug te brengen in het stadion:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.