Lech Poznan apetrots op binnenhengelen ambitieuze Van der Hart

Reacties

De transfer van PEC Zwolle-keeper Mickey van der Hart naar Polen is afgerond. Lech Poznan heeft de komst van de 24-jarige goalie dinsdagmiddag officieel wereldkundig gemaakt.

Lech Poznan apetrots op binnenhengelen ambitieuze Van der Hart

De transfer van Van der Hart hing al geruime tijd in de lucht. Een maand geleden werd bekend dat PEC graag met hem door wilde, maar dat de doelman zelf een contractaanbieding van De Blauwvingers had geweigerd. Daarmee werd hij, na de afzwaaiende Diederik Boer, de tweede doelman in korte tijd die de deur van het MAC3PARK-stadion achter zich dichttrekt.

Na veel speculaties nam Lech Poznan maandag al een voorschot op de komst van de Nederlander, door op Twitter een rebus te plaatsen. De uitkomst van die puzzel (zie onder) was duidelijk: Mickey van der Hart zou de nieuwe keeper gaan worden. Een dag later is die overstap helemaal afgerond. Van der Hart komt terecht bij de nummer acht van het net afgelopen seizoen in Polen. De door Ajax opgeleide doelman tekent bij Lech Poznan een contract voor drie seizoenen, met een optie voor een verlenging van het dienstverband.

'Ik ben heel trots en blij', laat Van der Hart op de clubwebsite weten. 'Dit is voor mij een grote stap in mijn loopbaan. Ik maak er geen geheim van: ik ben hier om prijzen te winnen. Ik vind dat Lech Poznan ieder jaar voor het hoogste moet gaan. Individueel gezien wil ik de beste keeper van de Ekstraklasa worden. Ik weet dat de club een moeilijk seizoen heeft gehad, maar heb alle vertrouwen dat we komend seizoen wel successen gaan halen.'

Van der Hart is gehaald door technisch directeur Tomasz Rzasa, in het verleden als speler actief voor onder meer Feyenoord. 'Mickey is opgeleid door Ajax, waar hij een prima scholing heeft gehad', aldus de voormalig verdediger. 'Hij kan goed meevoetballen en heeft uitstekende reflexen. Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd heeft hij al meer dan honderd Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam staan. Hij heeft ontzettend veel potentie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.