LeBron James zet na lucratieve Liverpool-deal nieuwe stap als zakenman

Reacties

LeBron James wordt partner van de Fenway Sports Group, het moederbedrijf van onder andere Liverpool en honkbalclub Boston Red Sox. De 36-jarige basketballer investeerde eerder al in de Premier League-club en dat pakte bepaald niet slecht uit.

LeBron James zet na lucratieve Liverpool-deal nieuwe stap als zakenman
© Pro Shots

Samen met Maverick Carter wordt James nu partner van de Fenway Sports Group, sinds 2010 de eigenaar van Liverpool. In 2011 kocht de basketballer al twee procent van de aandelen van Liverpool voor zo'n 5,5 miljoen euro. Doordat de waarde van de club daarna flink steeg, zijn de aandelen ook veel meer waard. Accountsorganisatie KPMG berekende onlangs dat de twee procent van James nu meer dan 43 miljoen waard zijn.

James timmert flink aan de weg als zakenman. Door zijn torenhoge salaris en lucratieve sponsordeals staat hij volgens Forbes op plek vijf van best betaalde sporters. De basketballer van de Los Angeles Lakers bezit productie- en mediabedrijven, is investeerder in welnessbedrijven en bezit meerdere pizzazaken in Chicago en Florida.

Tom Werner, voorzitter van Liverpool en de Red Sox, kent James al goed. Ze produceerden eerder al samen een televisieprogramma. Werner is na John Henry degene met de meeste aandelen in de Fenway Sports Group. Dat James nu betrokken raakt bij de Red Sox wordt als opvallend gezien in de Verenigde Staten. Eerder zei de basketballer nog dat hij fan is van de New York Yankees. Volgens Amerikaanse media komt er dankzij een deal tussen de Fenway Sports Group en RedBird Capital Partners ruim zeshonderd miljoen euro binnen om te investeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.