League Cup-specialist Man City swingt, primeur voor Summerville

Op weg naar een mogelijke vijfde achtereenvolgende eindzege in het League Cup-toernooi heeft Manchester City dinsdagavond geen fout gemaakt. Ook Liverpool triomfeerde in de derde ronde.

Manchester City
6 - 1
Wycombe Wanderers

Het toernooi om de EFL Cup biedt managers van topclubs de gelegenheid om de vaste krachten te sparen. Manchester City-coach Pep Guardiola doet dat doorgaans ook, maar de Catalaan stelt altijd wel een paar sterren op. Niet toevallig hebben The Citizens deze prijs al vier jaar op rij gewonnen.

Tegen Wycombe Wanderers, een club uit de League One waar de 39-jarige cultheld Adebayo Akinfenwa een basisplaats had, mocht bijvoorbeeld Kevin De Bruyne vanaf de aftrap meedoen. De Belg was na een klein half uur met zijn eerste seizoenstreffer verantwoordelijk voor de 1-1 in het Etihad Stadium nadat de bezoekers via Brandon Hanlan verrassend op voorsprong waren gekomen.

De goal van De Bruyne was de vrucht van een mooie combinatie met Phil Foden, die zelf vlak voor rust de 3-1 voor zijn rekening nam. Riyad Mahrez had de titelhouder even daarvoor op voorsprong gezet. Door goals van Ferran Torres, nogmaals Mahrez en Cole Palmer liep Manchester City na de onderbreking verder uit.

Norwich City
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Bij Norwich City - Liverpool kreeg zowel Tim Krul bij de thuisploeg als Virgil van Dijk bij de bezoekers rust. The Reds beleefden dankzij Takumi Minamino een droomstart, maar Norwich City weerde zich kranig en kreeg vlak voor rust de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Christoph Tzolis zag zijn strafschop echter worden gekeerd door Caoimhin Kelleher.

Toen vlak na de onderbreking Divock Origi de 0-2 binnenkopte, was het duidelijk dat Premier League-laagvlieger Norwich City opnieuw op een teleurstelling zou afstevenen. Minamino maakte er vlak voor tijd nog 0-3 van.

Bekijk de goals van Liverpool:

Fulham
Fulham
ns
0 - 0
Leeds United

Een memorabele avond voor Crysencio Summerville, die dinsdag tegen Fulham voor het eerst in een officieel duel in de basis stond bij Leeds United. De ex-speler van Feyenoord en ADO Den Haag viel afgelopen weekeinde al in tijdens het Premier League-treffen met Newcastle United.

Summerville liet zich in de eerste helft gelden met enkele acties, maar viel na rust minder op. Manager Marcelo Bielsa haalde de aanvaller - die een gele kaart incasseerde - in de 67ste minuut naar de kant. Na een doelpuntloos gelijkspel trok Leeds via strafschoppen aan het langste eind.