Late treffer Nacho brengt opluchting bij Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft zondag geprofiteerd van de uitglijder van Barcelona. De Koninklijke pakte op bezoek bij Real Valladolid dankzij een late treffer de drie punten.

Late treffer Nacho brengt opluchting bij Real Madrid
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

De nederlaag van Barcelona bij Valencia bood Real Madrid een uitgelezen kans de koppositie in La Liga zich eigen te maken. Daartoe moest worden afgerekend met het laag geklasseerde Valladolid, dat in november in La Liga voor het laatst het zoet van de overwinning had geproefd.

De ploeg van Zinedine Zidane was voor rust de bovenliggende partij zonder echt dreigend te kunnen worden. De arbitrage bood daarbij in de eerste helft geen helpende hand. Zo deed arbiter Ricardo de Burgos na tien minuten de charge van Joaquín Fernández met twee benen vooruit op Rodrygo af met een gele kaart, waar een directe rode kaart voor de Valladolid-middenvelder meer op zijn plaats leek.

Enkele minuten later volgde in de nasleep van de charge een volgende arbitrale teleurstelling voor de gasten. Real Madrid dacht de Pucela-muur te hebben geslecht om niet veel later te moeten constateren dat de VAR het licht op rood zette voor de 0-1. Want Casemiro stond na het bestuderen van de beelden bij het nemen van de vrije trap net aan de verkeerde kant van de buitenspellijn om de treffer van de Braziliaan goed te kunnen keuren.

In de tweede helft zette Real Madrid meer aan. Kansen voor onder anderen Isco en Benzema bleven onbenut. Real Valladolid hield lang stand, maar moest in de 77ste minuut toch buigen. Uit een voorzet van Toni Kroos kopte Nacho de Madrileense gasten naar 0-1, de zege én daarmee de koppositie in La Liga. Want in de slotfase oordeelde de VAR in het voordeel van Real na de treffer van Sergi Guardiola.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Valladolid
Meer over Real Valladolid
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.