Late goal houdt Galatasaray op koers in Turkse titelapotheose

Reacties

Galatasaray heeft de koppositie heroverd op Basaksehir. Het benodigde succes bij laagvlieger Alanyaspor kwam allerminst makkelijk tot stand (2-3).

Late goal houdt Galatasaray op koers in Turkse titelapotheose

Galatasaray zag woensdag de hoop op bekersucces en daarmee de dubbel vervliegen. Basaksehir plaatste zich voor de finale door de rivaal op eigen veld met 0-2 te verslaan. Maar in de titelstrijd heeft de formatie van trainer Fatih Terim nog een streepje voor op de concurrentie dankzij de nipte zege bij Alanyaspor.

Na ruim een kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht. Na de openingstreffer van Bafetimbi Gomis zat Galatasaray op rozen na de eigen goal van Georgios Tzavellas. Maar aan de hand van Emre Akbaba kwam Alanyaspor langszij. De spelbepaler deed het voorbereidende werk voor de 1-2 van Junior Fernandes om een half uur voor tijd uit een strafschop de 2-2 op het scorebord te zetten.

Alanyaspor was zelfs nog dicht bij een derde treffer. Doelman Fernando Muslera voorkwam meer schade voor Galatasaray. De gasten, waar Ryan Donk en Garry Rodrigues een basisplaats hadden, keerden dankzij een doelpunt van invaller Sinan Gümüs alsnog met de drie punten huiswaarts. Galatasaray loste met de zege Basaksehir af als koploper in de spannende titelrace, waarin ook Besiktas en Fenerbahçe nog kans maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.