Late gelijkmaker houdt RKC in leven en laat Excelsior beven

Reacties

Lange tijd stond RKC Waalwijk zondag virtueel onder de rode streep, maar een late goal van Richonell Margaret zette de degradatiestrijd op zijn kop. Door het doelpunt van de invaller blijft RKC concurrent Excelsior op doelsaldo voor. De Kralingers boekten een overtuigende zege op Heracles.

Late gelijkmaker houdt RKC in leven en laat Excelsior beven
Excelsior
Excelsior
4 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Bij Excelsior hebben ze vorige week ongetwijfeld een keer met de ogen geknipperd. In Erve Asito won RKC met liefst 0-5 van Heracles Almelo. Omdat de ploeg van Marinus Dijkhuizen onderuitging tegen NEC, namen de degradatiezorgen toe. Dat gold ook voor Heracles, dat verzuimde om zich in eigen huis veilig te spelen.

Dat er druk stond op de ontmoeting tussen Excelsior en Heracles, was aan de thuisploeg niet te zien. Excelsior speelde met overtuiging, maar moest lang wachten op de beloning. In de extra tijd van de eerste helft brak Troy Parrott de ban. Michael Brouwer kon een van richting veranderd schot niet goed verwerken, waarna de bal via Lance Duijvestijn voor de voeten van de Ierse spits belandde.

Parrott en Driouech zorgen voor knock-out
Excelsior drukte door en besliste het duel halverwege de tweede helft. In een tijdsbestek van twee minuten deelden opnieuw Parrott en Couhaib Driouech de bezoekers uit Almelo de knock-out uit. Driouech maakte vlak voor tijd ook nog zijn tweede. Door de overwinning blijft zowel Heracles als RKC in het vizier van Excelsior, dat een uitduel met Feyenoord wacht.

De rapportcijfers:

Excelsior Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De overwinning van Excelsior betekende dat RKC niet van PEC Zwolle mocht verliezen om boven de rode streep te blijven. De Waalwijkers kregen kansen op de voorsprong, maar hadden het vizier niet op scherp staan. De grootste kans voor rust was voor Chris Lokesa. Mike Hauptmeijer had nog antwoord op een inzet van Ramon min, maar leek kansloos bij de poging van de Belg. Lokesa vuurde echter wild over.

RKC liet zich niet uit het veld slaan en vervolgde de jacht op het openingsdoelpunt. Het doelpunt zou na een uur spelen aan de andere kant vallen. Lennart Thy probeerde het en zag zijn van richting veranderde schot zomaar binnenvallen (0-1). De Duitse spits stond even later opnieuw oog in oog met de RKC-doelman, die wist te voorkomen dat PEC de voorsprong kon verdubbelen. 

RKC ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker, die goed zou zijn voor het behouden van de veilige vijftiende plaats. Die leek niet meer te vallen, maar een rode kaart voor Zico Buurmeester bood uitkomst. In overtal kwamen de Waalwijkers alsnog langszij. Invaller Margaret maakte vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd het verlossende doelpunt (1-1).

Moeilijke uitwedstrijden
Dat betekent dat RKC op doelsaldo boven de rode streep blijft. RKC en Excelsior hebben volgende week allebei een moeilijke uitwedstrijd op het programma. RKC gaat op bezoek bij PSV, Excelsior speelt uit tegen Feyenoord. Het doelsaldo gaat dan vermoedelijk een belangrijke rol spelen. Ten opzichte van Excelsior heeft RKC een voordeel van +3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

de rapportcijfers

RKC Waalwijk Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
34
9
6
19
41-74
-33
33
15
RKC Waalwijk
34
7
8
19
38-56
-18
29
16
Excelsior
34
6
11
17
50-73
-23
29
17
FC Volendam
34
4
7
23
34-88
-54
19
18
Vitesse
34
6
6
22
30-74
-44
6
* Actueel tot en met 26 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.