'Lastpost' Van der Luer legt zich niet neer bij Roda-exit

Reacties

In de eerste maanden sinds zijn entree bij Roda JC laat investeerder Mauricio García de la Vega zich behoorlijk gelden. Onlangs vertrok directeur en oud-trainer Harm van Veldhoven al omdat hij zich niet serieus genomen voelde sinds de komst van de Mexicaan. Nu lijkt de volgende persoon met een lange staat van dienst bij de club op weg naar de uitgang.

'Lastpost' Van der Luer legt zich niet neer bij Roda-exit

Eric van der Luer (53) speelde veertien jaar voor Roda JC en kwam in die periode tot meer dan vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. Na zijn actieve loopbaan werd de Maastrichtenaar scout, jeugdtrainer en trainer van Jong Roda JC. De laatste maanden van het afgelopen seizoen, na het ontslag van Robert Molenaar, fungeerde hij als interim-coach van de hoofdmacht. Van der Luer kreeg de opdracht mee in ieder geval de play-offs om promotie te halen, maar slaagde daar niet in. Deze zomer hervatte de tweevoudig international zijn werkzaamheden bij de jeugd, zoals hij eerder zou hebben afgesproken met toenmalig directeur Van Veldhoven.

Door de komst van García de la Vega is de situatie veranderd. De Mexicaan zou hebben vernomen dat Van der Luer intern niet bepaald als een makkelijke werknemer te boek staat. Hij zou moeilijk te sturen zijn en zich – niet alleen binnen vier muren – voortdurend kritisch uitlaten over de club. Om één en ander te voorkomen zou de aspirant-eigenaar hem daarom een aangepast contractvoorstel gedaan hebben: de ex-prof moest genoegen nemen met twee-derde van zijn salaris, maar kon maandelijks wel een bonus-voor-goed-gedrag verdienen. Van der Luer kon zich daar niet in vinden. Op last van García de la Vega legde hij zijn werkzaamheden een aantal weken geleden voorlopig neer. De Mexicaan zou sindsdien een aantal keren hebben geprobeerd met Van der Luer te praten over de impasse, maar telkens met een ander excuus zijn afgewimpeld. De oud-speler ontkent die lezing weer.

In ieder geval lijkt het geduld van García de la Vega inmiddels op. Hij lijkt geen toekomst meer te zien voor de voormalige middenvelder bij Roda. Dat is opmerkelijk, aangezien hij onlangs in VI nog aangaf dat Van der Luer in zijn ogen een belangrijke rol zou kunnen vervullen in de herstructurering van de jeugdopleiding. Sowieso is de oud-speler nu, na het vertrek van Van Veldhoven, nog één van de weinige medewerkers met een voetbalachtergrond in de organisatie. Beide partijen onthouden zich op dit moment van commentaar over het conflict. Een arbitragezaak lijkt echter onvermijdelijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.