Laporta kondigt renovatie aan bij Barça: 'Dit is het einde van een cyclus'

Reacties

Joan Laporta heeft zich dinsdagavond luid en duidelijk uitgesproken over de toekomst bij Barcelona. De voorzitter van de Catalanen vindt het tijd voor verandering. En de vraag is of in die plannen plek is voor Ronald Koeman.

Laporta kondigt renovatie aan bij Barça: 'Dit is het einde van een cyclus'
© Pro Shots

De Spaanse sportkranten stonden de afgelopen dagen al vol met berichten over de op handen zijnde renovatie. Zo moet de bezem door de selectie van Barcelona en is de vraag of Koeman zijn tot 2022 lopende contract mag uitdienen. Laporta liet zich daar niet specifiek over uit toen hij na het Catalaanse sportgala voor de camera verscheen, maar maakte wel duidelijk dat het tijd is voor vernieuwing.

'Dat is het einde van een cyclus, we gaan het een proces van vernieuwing in', vertelde Laporta aan Spaanse media. 'Ik heb al gezegd dat we het team aan het einde van het seizoen zouden evalueren qua prestaties en resultaten. We zijn trots dat we de Copa del Rey hebben gewonnen, maar we werden vroeg uitgeschakeld in de Champions League en hebben La Liga in mijn ogen op onbegrijpelijke wijze verloren.'

En dat laatste is bepalend voor de teneur rond Koeman, die is omgeslagen naar het negatieve. De vraag is of Barça het zich financieel kan veroorloven hem te ontslaan en een opvolger aan te stellen, na het laatste competitieduel met Eibar wordt meer duidelijk. 'Vanaf volgende week zullen jullie zien een aantal beslissingen zien die moeten worden genomen', kondigde Laporta alvast de nodige veranderingen aan.

Want dat er iets moet veranderen, is duidelijk. 'We moeten hard werken om weer een competitief team te hebben dat landstitels kan winnen en de Champions League', weet de onlangs gekozen president. 'Als ik het heb over een cyclus die tot een einde komt of over renovatiewerkzaamheden, is dat omdat ik denk dat dit moet gebeuren', aldus Laporta, die ook zijn trots uitsprak over de CL-winst van de vrouwenploeg.

Lening
Ondertussen zou Barcelona een flinke stap gezet hebben bij het oplossen van de financiële problemen. Investeringsbank Goldman Sachs zou de Catalaanse grootmacht een lening van vijfhonderd miljoen euro hebben toegezegd. Dat zou Laporta lucht geven bij het uitvoeren van zijn plannen.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.