Laporta bevestigt: 'Xavi wordt onze nieuwe trainer'

Reacties

Joan Laporta bevestigt de komst van Xavi. De voorzitter van Barcelona laat vrijdagavond aan Mundo Deportivo weten dat de oud-middenvelder na zes jaar terugkeert in het Camp Nou.

Laporta bevestigt: 'Xavi wordt onze nieuwe trainer'
© Pro Shots

'Xavi wordt onze nieuwe trainer. Hij staat op het punt om zich bij Barcelona te voegen als nieuwe coach. We bereiden de contracten voor en zullen ze tekenen', aldus Laporta. Waarschijnlijk zet Xavi zaterdag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2024 en wordt hij maandag formeel gepresenteerd.

Vrijdag kwam het tot een doorbraak in de onderhandelingen tussen Barcelona en Al-Sadd. De club uit Qatar eiste een afkoopsom van vijf miljoen euro en volgens Spaanse media nemen Barcelona en Xavi daar ieder de helft van voor hun rekening. Daardoor kan het doorlopende contract van Xavi in Doha worden afgekocht.

De 41-jarige Xavi nam eerder op de vrijdag in tranen afscheid van de spelersgroep van Al-Sadd. Hij werkte twee jaar als coach bij Al-Sadd en pakte daarin zeven prijzen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.