Langeler gaat met gewilde directietitel aan de haal

Reacties

De KNVB heeft Art Langeler benoemd tot directeur voetbalontwikkeling. Dit betreft een nieuwe functie binnen de voetbalbond.

Langeler gaat met gewilde directietitel aan de haal

Met de benoeming van de huidige coach van Jong Oranje is het directieteam van de KNVB compleet. Eerder werd Nico-Jan Hoogma aangesteld als directeur voetbal. Eric Gudde fungeert sinds het najaar als directeur betaald voetbal. Onder anderen Aloys Wijker en Marijn Beuker werden ook in verband gebracht met de functie waarmee Langeler nu aan de haal gaat. Op 1 mei begint de voormalige coach van PEC Zwolle aan zijn nieuwe baan.

Langeler (47) wordt verantwoordelijk voor de breedtesport, de voetbalopleidingen en het jeugd topvoetbal. 'We hebben na een intensieve selectie binnen en buiten de KNVB uiteindelijk in eigen huis de ideale kandidaat gevonden. We zijn erg blij hem aan te kunnen stellen', aldus Gudde op de website van de KNVB.

'Art past precies in het profiel van directeur voetbalontwikkeling. De juiste man op de juiste plaats. Hij heeft een voetbalachtergrond op alle denkbare niveaus, als trainer én als speler, waarvan vier jaar als hoofd opleidingen bij PSV en vier jaar als hoofdtrainer bij PEC Zwolle. Bovendien voltooide Art de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.'

Uitdaging
Langeler spreekt van een 'bijzondere stap' in zijn loopbaan. 'De ontwikkeling van het voetbal in Nederland, de trainersopleiding, voetbalbeleid in de top en in de breedte, het zijn deelgebieden waar veel te doen is en ik kijk ernaar uit hier met een deskundig team leiding aan te geven. De goede gesprekken met directie en toezichthouders van de KNVB en het draagvlak van de clubs maken dat ik vanaf 1-5-2018 vol vertrouwen aan de slag ga met deze nieuwe uitdaging.'

Langeler zal door zijn nieuwe functie zijn baan als coach van Jong Oranje moeten opgeven, al zal hij het team nog wel begeleiden tijdens de trip naar Zuid-Amerika tussen 22 en 31 mei. Wie zijn taken bij Jong Oranje overneemt, is nog niet bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.