Lange wachten van Larsson beloond: eerste treffer in Chinese dienst

Reacties

Ruim zeven maanden na zijn laatste goal voor Feyenoord heeft Sam Larsson weer het doel gevonden in een officiële wedstrijd. De 27-jarige aanvaller scoorde vrijdag in het competitieduel van Dalian Professional.

Lange wachten van Larsson beloond: eerste treffer in Chinese dienst
© Pro Shots
Dalian Pro
Dalian Pro
1 - 1
Henan
Henan

Vijf dagen nadat Marouane Fellaini zijn Chinese debuut nog had verpest met een hattrick, opende Larsson tegen Henan Jianye de score. Met een bekeken schot in de verre hoek passeerde de Zweedse international doelman Yan Wu. Het was zijn eerste goal op het hoogste niveau sinds hij op 12 december vorig jaar voor de gelijkmaker tekende (2-2) in het verloren Europa League-duel met FC Porto (3-2).

Ruim twee maanden later vertrok Larsson bij Feyenoord, maar door de coronacrisis moest de voormalig speler van SC Heerenveen lang wachten op zijn debuut in de Chinese Super League. De linksbuiten zat wekenlang in quarantaine in Hong Kong, mocht door de coronamaatregelen eind maart China niet in net als zijn trainer Rafa Benítez en trainde in Zweden enige tijd mee bij zijn oude club IFK Göteborg.

Het lange wachten van Larsson is nu dan eindelijk beloond met eerst zijn debuut en nu zijn eerste doelpunt voor Dalian. De eerste overwinning leverde het nog niet op. Nadat Larssons landgenoot Marcus Danielsson in de slotfase een rode kaart kreeg, maakte Henrique Dourado vanaf de stip gelijk namens Henan. Na twee duels staat de ploeg van Benítez daardoor op één punt. Dinsdag is Jiansu Suning de volgende tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chinese Super League
Meer over Chinese Super League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.