Landzaat volgt Wouters op als assistent Van Bronckhorst

Reacties

Denny Landzaat keert terug bij Feyenoord. De 42-jarige oud-international wordt in De Kuip de nieuwe assistent van Giovanni van Bronckhorst.

Landzaat volgt Wouters op als assistent Van Bronckhorst

Landzaat komt over van AZ en tekent een tweejarig contract bij Feyenoord, waar hij tussen 2008 en 2010 al actief was als speler en nog samenspeelde met Van Bronckhorst. De voormalige middenvelder is de opvolger van Jan Wouters, van wie de Rotterdammers na drie seizoenen afscheid namen.

Na zijn afscheid als speler bij Willem II ging Landzaat in 2014 aan de slag in de jeugdopleiding van AZ, waar hij de afgelopen jaren ervaring opdeed als jeugd- en specialistentrainer. Afgelopen seizoen was de voormalig speler van de Alkmaarders assistent van Martin Haar bij Jong AZ.

Met de komst van Landzaat, die met technisch directeur Martin van Geel samenwerkte bij AZ en Willem II, heeft Feyenoord de technische staf voor komend seizoen rond. Eerder verlengde de bekerwinnaar de contracten van Jean-Paul Gastel, Khalid Benlahsen, Roy Makaay en Arno Philips.

Giovanni van Bronckhorst en Denny Landzaat in hun tijd als spelers van Feyenoord.
Giovanni van Bronckhorst en Denny Landzaat in hun tijd als spelers van Feyenoord.

Landzaat kijkt uit naar de samenwerking met Van Bronckhorst. 'Ik ken Giovanni al mijn hele voetballeven. We hebben ook goed samen kunnen werken bij Feyenoord en het Nederlands elftal toen we zelf nog voetbalden en kwamen elkaar daarvoor ook al geregeld tegen bij vertegenwoordigende jeugdelftallen.'

Mede door zijn periode als speler in Rotterdam lopen er nog veel meer oude bekenden van Landzaat rond bij Feyenoord, zoals collega-trainers Van Gastel en Makaay en Steven Berghuis, Robin van Persie en Ridgeciano Haps.  'Met velen heb ik door de jaren heen ook contact gehouden.'

'Feyenoord is een geweldige grote club die de afgelopen jaren meerdere successen heeft behaald', besluit Landzaat. 'Ik kijk er enorm naar uit om dagelijks te werken met deze technische en ondersteunende staf om spelers het beste uit zichzelf te kunnen laten halen met het doel samen opnieuw succesvol te zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.