Lampard zwaar onder de indruk van voormalig Vitesse-parel Mount

Reacties

Derby County-manager Frank Lampard geniet van Mason Mount. De negentienjarige middenvelder, die vorig jaar voor Vitesse uitkwam, maakt indruk bij de Championship-club.

Lampard zwaar onder de indruk van voormalig Vitesse-parel Mount

Vitesse hoopte Mount ook het komende seizoen te huren van Chelsea, maar de Engelsman koos voor Derby. Daar wordt hij onder de vleugels van een echte Chelsea-legende - Lampard - klaargestoomd voor het grote werk. Afgelopen zaterdag maakte Mount de winnende treffer voor Derby tegen Premier League-promovendus Wolverhampton Wanderers (2-1). Zijn manager is fan, zo liet hij na het duel met Wolves weten.

'Ik wil niet te veel druk op hem leggen, maar ik heb zó veel geloof in zijn kwaliteiten', begon Lampard zijn lofzang tegen The Derby Telegraph. 'Mason heeft enorm veel kwaliteiten, enorm veel energie, snelheid in zijn spel, gevoel voor ruimte en hij maakt ook doelpunten, zo bleek vorig jaar in Nederland.'

'Hij heeft het vermogen om in het zestienmetergebied op te duiken, zoals we zagen bij zijn doelpunt tegen Wolves. Dat is een kwaliteit die een middenvelder kan onderscheiden van de rest van de groep. Iemand die niet alleen rond de middenlijn kan uitblinken, maar ook in het strafschopgebied kan komen en kan scoren. Te veel middenvelders willen die extra stap niet zetten, maar hij wel en dan vallen er doelpunten', aldus Lampard.

'Nogmaals: ik wil hem niet te veel druk opleggen, maar ik denk dat hij heel waardevol voor ons kan zijn dit seizoen. Hij is nog maar negentien, het is allemaal in zijn handen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.