Lampard snapt niks van rood Kovacic: 'Wat is dat nou weer voor regel?'

Reacties

Frank Lampard vindt het onbegrijpelijk dat Mateo Kovacic in de FA Cup-finale tegen Arsenal van het veld werd gestuurd. Na het wegsturen van de Kroaat was Chelsea niet meer in staat terug te komen van een 2-1 achterstand.

Lampard snapt niks van rood Kovacic: 'Wat is dat nou weer voor regel?'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
2 - 1
Chelsea
Chelsea

Kovacic kreeg enkele minuten na de winnende treffer van Pierre-Emerick Aubameyang zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Granit Xhaka, terwijl de herhaling leek uit de wijzen dat de Arsenal-middenvelder helemaal niet werd geraakt en dat hij juist op het been van de Kroaat was gaan staan. 'Dit komt niet eens in de buurt van een rode kaart, dit verandert de wedstrijd', zei Lampard na afloop tegen Engelse media.

Omdat scheidsrechter Antony Taylor een gele kaart uitdeelde, waarna automatisch een rode kaart volgde, kon de VAR zijn beslissing niet corrigeren. 'Wat is dat nou weer voor regel?', zei Lampard vol onbegrip. 'We hebben de VAR, dus laten we het dan ook zoveel mogelijk gebruiken om de juiste beslissing te nemen. Nu zit daar iemand die zich heel star moet vasthouden aan de regel dat je een gele kaart niet mag terugdraaien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel Lampard dus vond dat Chelsea onrecht werd aangedaan, legde hij de schuld van de nederlaag vooral bij zijn eigen spelers. 'We begonnen de eerste tien à vijftien minuten goed, maakten een doelpunt, hadden andere kansen en controleerden de wedstrijd. Het is onze eigen schuld dat we daarna gemakzuchtig werden. Een cup final kan nooit een wandelwedstrijd worden. We lieten hen terugkomen in de wedstrijd.'

Vanaf dat moment was het moeilijk de draad weer op te pakken. 'We speelden te traag, speelden te veel terug en nodigden hen uit om druk te zetten. We speelden niet goed genoeg om een finale te winnen', stelde Lampard, die constateerde dat het niet bepaald de avond van Chelsea was, omdat César Azpilicueta en Christian Pulisic ook nog eens uitvielen met hamstringblessures en Pedro in de slotfase een schouder blesseerde.

En dus staat Chelsea aan het einde van een lang seizoen met lege handen, al plaatste het zich wel voor de Champions League. 'Iedereen was enthousiast dat we de topvier hadden gehaald, waar we ook blij mee zijn, omdat we weten dat het een grote uitdaging voor ons was. Maar we waren onszelf niet vandaag, ons probleem is dat we niet constant genoeg zijn', aldus Lampard, die dus nog moet wachten op zijn eerste prijs als manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.