Lampard: 'Respect voor Ajax, wat een spektakel'

Frank Lampard heeft veel meegemaakt in zijn voetballeven, maar een wedstrijd als die van dinsdagavond is ook totaal nieuw voor de Chelsea-legende. De manager heeft genoten van het spektakel bij het 4-4 gelijkspel tegen Ajax en stelde voor maar niet teveel tactisch in te zoomen.

Lampard moest duidelijk nog bijkomen van alle hectiek op Stamford Bridge toen hij voor de camera van BT Sport verscheen. 'Nee, deze wedstrijd kan ik niet uitleggen. Voordat we sommige dingen misschien helemaal gaan analyseren, laten we het eerst maar over de krankzinnigheid van deze wedstrijd hebben. Uiteindelijk zijn we er volgens mij voor het entertainment en iedereen die gekeken heeft zal denken: wát een wedstrijd. Respect voor Ajax, wat een spektakel.'

Lampard schrok van de fouten die zijn ploeg maakte in de eerste helft. Wel was Chelsea volgens hem ook ongelukkig bij de tegengoals. Hij geloofde er halverwege bij een 1-3 achterstand absoluut nog in dat er wat te halen viel, zo legde hij uit: 'Ik zei in de rust tegen de jongens ook dat het 3-3 of 4-4 zou worden, want we zaten zó in de wedstrijd. We oogden gevaarlijk en ik had het gevoel dat we het momentum zouden krijgen.'

De manager wilde niet ingaan om de twee rode kaarten voor de Amsterdammers. 'Daar kan ik weinig over kwijt, want ik kon niet echt zien waarvoor ze precies werden gegeven', hield Lampard zich afzijdig, waarna hij zich nog wel beklaagde over de vier minuten extra tijd. 'Halverwege had ik natuurlijk getekend voor een gelijkspel, maar op het einde verwachtte ik wel iets van tien minuten extra tijd. Ik weet niet hoe ze bij vier minuten zijn uitgekomen.'

Lees hieronder de reactie van Ajax-trainer Erik ten Hag.