Lampard: 'Misschien heb ik wel niet genoeg gedaan tegen racisme'

Reacties

Frank Lampard is erg trots op de manier waarop de Engelse internationals van Chelsea zijn omgegaan met de onwerkelijke omstandigheden in Bulgarije. De manager roept de bonden op nu harder in actie te komen tegen racisme.

Lampard: 'Misschien heb ik wel niet genoeg gedaan tegen racisme'
© Pro Shots

De misdragingen van een gedeelte van de Bulgaarse fans bij de EK-kwalificatiewedstrijd zijn nog hét onderwerp van gesprek in Engeland. Vooral omdat de racistische uitingen zó luid en duidelijk waren. Lampard heeft er ook met verbazing naar gekeken, al zijn dergelijke omstandigheden ook niet compleet nieuw voor de 106-voudig international. Hij heeft er met zijn spelers Mason Mount, Fikayo Tomori, Tammy Abraham en Ross Barkley over gesproken.

Tegenover de BBC vertelt hij over zijn ervaring als speler van Engeland. Achteraf had hij liever harder opgetreden tegen racisme. 'Ik ben met Engeland door Europa gereisd en heb toen gevoeld wat we allemaal voelden. Achteraf heb ik er misschien wel niet genoeg tegen gedaan en had ik me meer moeten uitspreken', aldus Lampard.

De oud-middenvelder hoopt dat er nu echt stappen voorwaarts worden gezet: 'Ik denk niet dat het afhankelijk moet zijn van hoe individuele spelers reageren op racisme. De mensen die de leiding hebben moeten handelen. Het is aan de bonden en organisaties om nu door te pakken. Hoe de Engelse nationale ploeg ermee is omgegaan, van staf tot spelers, is indrukwekkend. Maar het is nog niet het einde van het verhaal. We zijn op de goede weg, maar moeten vooral door blijven gaan.'

Van Dijk
In gesprek met de BBC heeft ook Virgil van Dijk zich uitgesproken over de gebeurtenissen bij het duel tussen Bulgarije en Engeland. In een kort fragment uit het programma Football Focus zegt de Liverpool-verdediger: 'Het is erg indrukwekkend hoe de Engelse ploeg heeft gehandeld. Het moet lastig zijn geweest, ze hadden ook anders kunnen reageren. Nu moet bepaald worden wat de gevolgen zijn. Het was treurig om te zien en dit probleem moet de wereld uit. We moeten voorkomen dat dit blijft gebeuren.'

Van Dijk is ook een van de boegbeelden bij de actie van de Premier League tegen racisme.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.