Lampard kraakt harde noot: 'Van zo'n team wil ik geen trainer zijn'

Reacties

De maand december verloopt voor Chelsea uiterst wisselvallig. Na een overwinning op Aston Villa volgde een nederlaag bij Everton, met vervolgens een zege in de laatste Champions League-groepswedstrijd tegen Lille. Zaterdag leek het echter nergens naar op eigen veld tegen AFC Bournemouth (0-1).

Lampard kraakt harde noot: 'Van zo'n team wil ik geen trainer zijn'
© Pro Shots

Lampard miste persoonlijkheid bij zijn spelers in de ontmoeting met The Cherries. Scoren was opnieuw een probleem: het lukte Chelsea dit seizoen in negen thuiswedstrijden maar elf keer. De fans willen méér zien van hun ploeg en Lampard begrijpt dat heel goed. 'We spelen voor eigen publiek niet goed genoeg en boeken ook te weinig aansprekende resultaten', sprak de manager na de nederlaag van zaterdag schuldbewust.

'Vandaag was niet bepaald een dag waarop we veel kansen creërden. We hebben er twee of drie gecreëerd en als we beter willen worden, moeten we die kansen afmaken. Vandaag lukte het niet de fans iets moois te bieden. Ze hoeven niet enthousiast te worden als we achterin de bal tien keer overspelen. Van zo'n team wil ik zelf niet eens de trainer zijn', verzuchtte Lampard.

Wanneer hij zelf op de tribune had gezeten, had hij meer dan genoeg aan te merken gehad op het spel van Chelsea, gaf hij toe. 'Dan had ik gezegd dat het allemaal te langzaam ging. Van centrumverdediger naar centrumverdediger, naar de back, weer naar het centrum, weer naar de back. Daar kom ik niet voor naar het stadion. Het is mede de verantwoordelijkheid van de spelers om voor die opwinding te zorgen, persoonlijkheid te tonen en iemand te passeren.'

Achteraf gezien zag Lampard het wel aankomen, gaf hij toe. 'Toen iedereen om ons heen opgewonden raakte omdat we zeven keer op rij wonnen, was ik wat nuchterder. Ik voelde al dat we nog het nodige werk voor de boeg hadden en nu zie je dat dat absoluut zo is. Als wij tegenover ploegen staan die ons spel willen ontregelen moeten we andere oplossingen vinden en daar slagen we niet in. Dat zorgt voor onrust in de ploeg en op de tribunes en daar gaan we niet goed mee om.'

Chelsea komt over acht dagen pas weer in actie: dan wacht buitenshuis de derby tegen Tottenham Hotspur. Daarna volgen de wedstrijden zich in rap tempo op en kruist de ploeg van Lampard de degens met Southampton, Arsenal en Brighton & Hove Albion.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.