Lampard door het stof na historische deceptie: 'Overklast op elk onderdeel'

Nooit eerder in de clubhistorie verloor Chelsea met zo'n groot verschil een thuiswedstrijd in een Europese competitie. Manager Frank Lampard was genadeloos voor zichzelf en zijn spelers na de 0-3 nederlaag tegen Bayern München in de achtste finale.

Bij rust stond het nog 0-0, maar tien minuten na het begin van de tweede helft had Bayern–aanvaller Serge Gnabry al tweemaal toegeslagen. Met een kopbal op de lat en een late rode kaart voor Marcos Alonso had het nog erger uit kunnen pakken, maar alleen Robert Lewandowski was nog trefzeker in het tweede bedrijf.

'We speelden slecht, soms moet je daar gewoon eerlijk in zijn', reageerde Lampard bij BT Sport na afloop van de zeperd. 'Ze overklasten ons op elk onderdeel en dat werkt behoorlijk ontnuchterend. Het teamgevoel dat zij vormen is de reden waarom ze altijd meedoen om het kampioenschap in de Bundesliga en Europa, jaar in jaar uit.'

Voor Chelsea was dit al de achtste nederlaag op Stamford Bridge dit seizoen, zoveel nederlagen in eigen huis leed Chelsea voor het laatst in het seizoen 1985/86. Lampard hoopt dan ook dat zijn spelers geleerd hebben van deze verliespartij. 'We moeten betere keuzes maken. Als mijn spelers beter willen worden, kunnen ze het best naar de tegenstander kijken en zien welk niveau ze moeten halen. We spelen met trots, maar ik maak me wel zorgen als ik naar het grotere geheel kijk.'