Lammers en Veerman schieten Heerenveen langs Basaçikoglu

SC Heerenveen heeft zaterdag een oefenwedstrijd tegen Kayserispor gewonnen. Aanwinst Sam Lammers en supersub Henk Veerman loodsten de Friezen naar de zege: 2-1.

Voormalig Feyenoorder Bilal Basaçikoglu en Deniz Türüc (voorheen Go Ahead Eagles) stonden aan de aftrap namens de Turken in het Abe Lenstra Stadion, waar Heerenveen in de eerste helft de overhand had. Dat leverde goede kansen op voor Morten Thorsby en Arber Zeneli, maar Lammers opende de score.

Na een prima Friese aanval promoveerde Lammers een voorzet van Kik Pierie tot doelpunt. Vlak voor rust trok Türüc de stand gelijk door via binnenkant paal binnen te schieten. De ploegen bleven na rust lang in evenwicht, waardoor Veerman tien minuten voor tijd de kans kreeg als vervanger van Lammers. Na drie minuten kapte de spits zijn directe tegenstander uit en schoot hard raak in de verre hoek.

Heerenveen kent tot dusver een prima voorbereiding, waarin er nog niet werd verloren. Over een week is het 1899 Hoffenheim van Joshua Brenet de tegenstander, alvorens de ploeg van Jan Olde Riekerink de voorbereiding afsluit met een thuiswedstrijd tegen Levante op 4 augustus.