Lage Landen Quiz: herken jij de Rode Duivels met een Nederlands tintje?

Reacties

Nederland en België staan dinsdag voor de 127ste keer tegenover elkaar in de Derby van de Lage Landen. Oranje zal in het oefenduel weer de nodige oude bekenden uit de Eredivisie treffen. Daarom een quiz over Rode Duivels met een Nederlands tintje.

Lage Landen Quiz: herken jij de Rode Duivels met een Nederlands tintje?

En dat zijn er alleen al deze eeuw heel wat geweest. Neem de Belgische selectie die afgelopen zomer derde werd op het WK in Rusland: zeven van de 23 spelers die bondscoach Roberto Martínez opnam in zijn keurkorps, hebben in de Eredivisie gespeeld. Door blessures zijn niet al die WK-gangers er komende dinsdag bij. 

Voor deze quiz doken we in de archieven van Transfermarkt.de en selecteerden we 35 Belgen die tijdens of na hun periode in de Eredivisie international waren. De spelers die we zoeken moeten deze eeuw in de Eredivisie zijn uitgekomen, dus een speler als Gilles De Bilde telt niet mee. Spelers die alweer Rode Duivel af waren (zoals Kevin Vandenbergh en Birger Maertens) toen ze in Nederland voetbalden, hebben we ook buiten beschouwing gelaten. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.