Lachende Ferdinand haalt herinneringen op aan tafeltennisser Ronaldo

Reacties

Rio Ferdinand bewaart nog mooie herinneringen aan zijn periode met Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De oud-verdediger van The Mancunians deelde een bijzondere anekdote over een jonge Ronaldo.

Lachende Ferdinand haalt herinneringen op aan tafeltennisser Ronaldo

Ronaldo (38) werkte zondag tijdens het EK-kwalificatieduel van Portugal met Luxemburg zijn statistieken bij door twee keer te scoren. De captain van de Portugezen staat daardoor op een recordaantal van 122 doelpunten in 198 interlands.

Dit kalenderjaar vond Ronaldo dertien keer het net in twaalf officiële duels voor Portugal en werkgever Al-Nassr. Dat de ex-spits van onder andere Manchester United, Real Madrid en Juventus nog altijd hongerig is naar meer doelpunten, verbaast voormalig teamgenoot Ferdinand niet.

'Quinton Fortune en ik lachten Cristiano vaak uit', zei Ferdinand in gesprek met de Britse radioshow Kyle & Jackie O. 'Hij was een stuk jonger dan wij en het zat een beetje tegen pesten aan. Maar we wilden hem in die tijd een beetje testen en weerbaarder maken.'

Ferdinand denkt met plezier terug aan de verhitte tafeltennispotjes met Ronaldo. 'We waren als Federer en Nadal. We namen het vaak tegen elkaar op voordat de training begon, als onderdeel van de warming-up. Ik stuurde Cristiano dan alle kanten op. Hij was soms in tranen, zo competitief was hij al. En ik kreeg ook weleens een tik van hem', vertelde Ferdinand al lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.