Lachende Eden heeft het hoogste woord na Hazard-feest: 'Thorgan zal jaloers zijn'

Reacties

Zelden heeft Eden Hazard zo van een interland genoten als zaterdagavond bij het duel met Rusland. Niet alleen vanwege de 1-4 uitslag en zijn twee goals, maar ook omdat broertje Thorgan deelde in de feestvreugde.

Lachende Eden heeft het hoogste woord na Hazard-feest: 'Thorgan zal jaloers zijn'
© Pro Shots

De Hazard-broers waren niet te stoppen in Sint-Petersburg. Halverwege stond het al 0-3, door twee goals van de Real Madrid-ster en één van de buitenspeler van Borussia Dortmund. Eden was toch blij dat hij zijn broertje was voorgebleven, vertelde hij lachend bij Sporza: 'Het was een mooi familiefeest voor de rust. Niet alleen voor Thorgan en mij, maar voor de grote Belgische familie. Het is natuurlijk wel leuk om als broers te scoren en beslissend te zijn, maar Thorgan zal jaloers zijn. Hij heeft maar één keer gescoord, ik twee keer. Dus nu zullen ze toch weer meer over mij praten.'

Door de overwinning in Rusland was België zeker van groepswinst. De vreugde leidde ertoe dat de ontspannen Hazard met een knipoog ook nog een sneer uitdeelde naar Kevin De Bruyne, die bij de 0-3 geweldig voorbereidend werk leverde. 'Het was een geschenkje van Kevin, dus ik nam het aan. Hij geeft vaak zulke cadeautjes, maar hij mag mij er nog vaker eentje geven. Ik heb ook een cadeau proberen te geven na de rust, maar hij scoort niet. Dat is het verschil', aldus de linksbuiten, die ook captain was.

Van alle landen die al zeker zijn van EK-deelname hebben de Belgen zich misschien wel het meest overtuigend geplaatst. De cijfers vertellen het verhaal: negen zeges uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 34-2. Hazard is vol vertrouwen, maar verkijkt zich niet op het verslaan van Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino.

De aanvoerder drong erop aan dat er een serieuze oefenwedstrijd wordt georganiseerd tegen een topland. Pas na dat duel weten de Belgen beter waar ze staan. Hazard: 'We moeten wedstrijden winnen, vertrouwen tanken en dingen uitproberen. Ik zou wel graag eens tegen een moeilijke tegenstander spelen, maar dat beslis ik niet. We weten dat we sterk zijn tegen kleine landjes, maar als het EK willen winnen, moeten we sterke landen kloppen.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep I EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
10
10
0
0
40-3
+37
30
2
Rusland
10
8
0
2
33-8
+25
24
3
Schotland
10
5
0
5
16-19
-3
15
4
Cyprus
10
3
1
6
15-20
-5
10
5
Kazachstan
10
3
1
6
13-17
-4
10
6
San Marino
10
0
0
10
1-51
-50
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.