Peter Bosz heeft zijn eerste drie punten van het seizoen binnen. Olympique Lyon was vrijdagavond, met Nicolás Tagliafico in de basis, te sterk voor AC Ajaccio. Beide partijen eindigden het duel met tien man.

Olympique Lyonnais
2 - 1
Ajaccio
Ajaccio

Lyon-doelman Anthony Lopes werd na een klein halfuur voetballen met rood van het veld gestuurd na gevaarlijk uitkomen op Mounaïm El Idrissy. Thomas Mangani benutte de strafschop die Lopes met zijn actie had veroorzaakt en bracht de spanning daarmee terug in de wedstrijd.

Lyon genoot voor de rode kaart voor Lopes nog een comfortabele 2-0 voorsprong. Tetê schoof de bal fraai binnen na afleggen door Alexandre Lacazette, en de teruggekeerde aanvoerder Lacazette maakte er uit een strafschop zelf 2-0 van. In de slotfase van de eerste helft liepen de gemoederen hoog op en moest Romain Hamouma met zijn tweede gele kaart inrukken.

In de tweede helft deden de partijen weinig voor elkaar onder. Doelman Rémy Riou, ingevallen voor Lopes, lette een paar keer goed op, terwijl aan de andere kant Rayan Cherki en Bradley Barcola goede mogelijkheden onbenut lieten. Het bleef bij 2-1 en bij Lyon maakte Tagliafico de negentig minuten vol. De back stond verdedigend zijn mannetje (zes balveroveringen), bemoeide zich met het aanvalsspel en was na ruim een uur voetballen zelfs dicht bij een treffer.