FC Utrecht heeft zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk op de valreep revanche genomen voor de pijnlijke uitglijder tegen FC Emmen. RKC Waalwijk moest in de laatste seconde het hoofd buigen.

RKC Waalwijk
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

In de twaalfde minuut kreeg FC Utrecht de openingstreffer in de schoot geworpen. Saïd Bakari wilde de bal na een dieptepass van Adam Maher wegkoppen, maar de rechtsback zag dat hij de bal panklaar klaarlegde voor Mimoun Mahi; 0-1.

Gesteund door de snelle voorsprong zette FC Utrecht aan om de wedstrijd voor rust te beslissen. Het overwicht leidde ook tot genoeg kansen, maar het benutten ervan ging de gasten minder goed af.

Vroeg in de tweede helft werd daarvoor de tol betaald. In de 52ste minuut werd de van richting veranderde voorzet van Anas Tahiri een assist dankzij Richard van der Venne, die van dichtbij raak kopte; 1-1.

Na de gelijkmaker kantelde het wedstrijdbeeld ook. RKC mocht meer aanspraak maken op de overwinning. De gastheren noch de gasten leken het verschil niet te gaan maken in het Mandemakers Stadion. Toch kwam er een winnaar.

Gyrano Kerk kwam na een lichte aanraking van Ahmed Touba ten val. De VAR schaarde zich na minuten beoordelen van de beelden achter de beslissing van scheidsrechter Sander van der Eijk, waarna Sander van der Streek vanaf elf meter FC Utrecht alsnog de zege bezorgde.

Door het resultaat profiteerde FC Utrecht in de strijd om een plaats in de play-offs om een Europese ticket van het puntenverlies van FC Twente. RKC Waalwijk blijft door de zure nederlaag angstvallig naar beneden kijken.