Laatste licht ook op groen: hele MLS-circus kan op weg naar Disney World

Reacties

Met het groene licht van de Amerikaanse spelersvakbond (MLSPA) is de weg vrijgemaakt voor een bijzonder vervolg van de MLS. Frank de Boer en Jaap Stam gaan hun tenten opslaan in Orlando.

Laatste licht ook op groen: hele MLS-circus kan op weg naar Disney World
© Pro Shots

Naast een akkoord over een nieuwe cao stemde de MLSPA in met een verhuizing van het hele MLS-circus naar Orlando. Op het ESPN Wide World of Sports Complex zal de in maart stopgezette competitie worden hervat. Alle clubs zullen worden gehuisvest op het afgesloten resort van Disney World, waar ook de wedstrijden worden gespeeld.

Commissioner Don Garber erkende dat de opzet van het vervolg van de MLS een belangrijk onderdeel was van de gesprekken met de spelersvakbond. 'Ik denk dat de fans, de media en de spelers onder de indruk zullen zijn van de technologie als ze zien hoe de wedstrijden worden gebracht.'

De 26 clubs, waaronder ook het Atlanta United van Frank de Boer en het FC Cincinnati van Jaap Stam, worden over een paar weken verwacht in Orlando. Zestien clubs gaan na drie groepsduels naar de knock-outfase. Team bivakkeren maximaal 35 dagen in Orlando. Het MLS-seizoen was pas twee duels onderweg, toen het vanwege het coronavirus werd afgebroken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.