Laatste hoop Tottenham vervliegt na uitglijder met omstreden VAR-moment

Tottenham Hotspur kan Champions League-voetbal voor komend seizoen wel vergeten. De ploeg van Ryan Mason verloor zaterdag van Leeds United, waardoor de achterstand op topvier te groot dreigt te worden. Een discutabel VAR-moment maakte de nederlaag voor Tottenham nog vervelender.

Leeds United
3 - 1
Tottenham Hotspur

Bij een 1-1 tussenstand, na doelpunten van Stuart Dallas namens Leeds en Heung-Min Son namens Tottenham, leek Harry Kane de bezoekers op voorsprong te zetten. Na een handig passje van Dele Alli wipte Kane de bal behendig binnen. De vlag ging echter omhoog voor buitenspel, waarna de VAR de beelden bestudeerde. Kane leek nu precies op één lijn te staan. Toch bleef de beslissing staan.

De afgekeurde goal gaf Leeds, met Pascal Struijk in de basis, de kans om zijn voorsprong kort voor rust te herstellen. De thuisploeg speelde Tottenham zoek in een goed lopende aanval en Patrick Bamford gaf het beslissende zetje. Tottenham moest na rust in de achtervolging en weer werd een goal van Kane afgekeurd. Deze keer waren er geen twijfels of de spits buitenspel stond of niet.

Son schoot in het zijnet, terwijl Kane uit een vrije trap de lat raakte. Zo probeerde Tottenham (zonder Steven Bergwijn) het wel, maar de gelijkmaker zat er niet in. Zeven minuten voor tijd zorgde Rodrigo Moreno voor de beslissing, door op aangeven van Raphinha de 3-1 binnen te schieten.

Door deze nederlaag lijkt de Champions League-droom van Tottenham nu definitief te zijn vervlogen. Met nog drie duels te gaan heeft Tottenham vijf punten minder dan nummer vier Chelsea, dat later deze zaterdag nog tegen Manchester City speelt.