Laagvlieger Wolverhampton vernedert dolend Liverpool en Gakpo

Liverpool is zaterdag keihard onderuit gegaan op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. The Reds keken met Cody Gakpo in de basis al binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan en waren daarna niet bij machte om het tij te keren. Virgil van Dijk ontbrak nog bij Liverpool.

Wolverhampton Wanderers
3 - 0
Liverpool
Liverpool

Liverpool was vorige maand in de FA Cup nog te sterk voor Wolverhampton, maar zaterdag werden The Reds in Molineux Stadium overrompeld. Wolves, tot zaterdag de minst scorende club in de vier hoogste Engelse divisies, kwam al na vijf minuten op voorsprong. Een voorzet van Hee-Chan Hwang belandde via het been van Joël Matip en de paal in het doel van Alisson Becker.

Voor Liverpool was het dit Premier League-seizoen al het vijfde tegendoelpunt in de eerste vijf minuten van een wedstrijd. Dat overkwam geen enkele andere Premier League-club deze jaargang. Binnen het kwartier viel ook de 2-0 voor Wolverhampton. Na een vrije trap van Rúben Neves belandde de bal via Gakpo voor de voeten van Craig Dawson, die in januari overkwam van West Ham United. De verdediger joeg de bal langs Becker.

Machteloos
Liverpool won de laatste elf Premier League-confrontaties met Wolverhampton, maar kon zaterdag voor rust geen vuist maken tegen de formatie van manager Julen Lopetegui. In de eerste helft kreeg Liverpool de bal slechts één keer tussen de palen bij keeper José Sá. De Portugese doelman zag na de pauze dat de bezoekers direct de aanval kozen en Wolverhampton onder druk hielden.

Grote kansen bleven echter uit: Mohamed Salah, Darwin Núñez en ook Gakpo konden nauwelijks voor dreiging zorgen voor het doel van Sá. Wolverhampton trok zich (noodgedwongen) terug op eigen helft, maar wist bij een spaarzame aanval de voorsprong wel te vergroten. Twintig minuten voor tijd bediende Adama Traoré de mee opgekomen Neves, waarna de door Liverpool begeerde Wolves-aanvoerder de 3-0 binnen schoot. Een grotere nederlaag bleef Liverpool bespaard door een misser van spits Raúl Jiménez.

Liverpool staat na de zevende nederlaag in twintig competitiewedstrijden op een dramatische tiende plaats. Met 28 tegendoelpunten heeft de dolende formatie van manager Jürgen Klopp al twee goals meer geïncasseerd dan in het volledige afgelopen seizoen, toen Liverpool nog op één punt werd op een punt van kampioen Manchester City. Wolverhampton klimt door de zege naar de veilige vijftiende plek.