Laagvlieger SPAL temt Juve en laat Napoli weer dromen

Reacties

De titelstrijd in Italië is weer een stuk spannender geworden dankzij SPAL. De nummer zeventien van de Serie A hield koploper Juventus verrassend op een gelijkspel: 0-0.

Laagvlieger SPAL temt Juve en laat Napoli weer dromen

Juve won zijn laatste twaalf wedstrijden in competitieverband en stond daardoor na 28 duels vier punten los. Anderhalve week geleden deed de club uit Turijn nog eens extra vertrouwen op door zich ten koste van Tottenham Hostpur te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League, waarin Real Madrid de tegenstander is.

Drie dagen na de met 2-0 gewonnen inhaalwedstrijd tegen Atalanta Bergamo wachtte het uitduel met SPAL, een wedstrijd die voor het laatst gespeeld werd op het hoogste niveau in mei 1968. De laagvlieger begon uitstekend aan de wedstrijd en zette Juve vast op eigen helft. Na het furieuze begin van SPAL, kwamen de bezoekers echter steeds beter in de wedstrijd.

Juventus slaagde er niet in het overwicht om te zetten in een overwinning, waardoor Napoli de achterstand zondag kan verkleinen tot twee punten. Dan moet er thuis gewonnen worden van Genoa (aftrap 20.45 uur).

Overigens incasseerde Juventus dit kalenderjaar nog geen doelpunt in de Serie A. Negen duels al bleef de ploeg van trainer Massimiliano Allegri verstoken van een tegentreffer. Daarmee vestigde Juve een record, dat tot het duel met SPAL gedeeld werd met AC Milan. Die club is toevallig op 31 maart in Turijn de volgende tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.