La Liga vreest exodus topspelers door belastingmaatregel

Reacties

De Primera División verliest zijn aantrekkingskracht op topspelers als de Spaanse regering zijn belastingplannen doordrukt, zo waarschuwt La Liga-preses Javier Tebas. Volgens de bestuurder dreigt zelfs een exodus.

La Liga vreest exodus topspelers door belastingmaatregel

De regering wil dat personen met een topinkomen meer gaan afdragen aan de fiscus. 'Deze maatregel gaat de clubs bij elkaar zo'n tachtig miljoen euro kosten', meldt Tebas in een brief die hij heeft gericht aan de clubs in een poging om een gezamenlijk front te vormen.

Lionel Messi, de best betaalde speler in Spanje, wordt nu voor 48 procent belast. Als de regering zijn zin krijgt, moet de Argentijn straks 52 procent afdragen. In Spanje onderhandelen spelers vaak over nettosalarissen, waardoor de belastingverhoging normaal gesproken op het bordje van de clubs komt.

'De maatregel gaat 750 spelers en coaches aan en zou kunnen leiden tot een vertrek van twintig topspelers', voorspelt Tebas.

Jarenlang was Spanje in fiscaal opzicht juist uiterst aantrekkelijk voor topspelers. Tussen 2005 en 2010 gold de zogeheten 'Beckham-wet', waardoor buitenlandse spelers relatief weinig belasting hoefden te betalen. Mede als gevolg van de financiële crisis werd die maatregel afgeschaft.

Javier Tebas is een druk bezet man. De bestuurder pleit ook nog altijd voor een La Liga-duel in de Verenigde Staten:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.