La Liga verliest gevreesde spits: El Comandante in tranen na degradatie

Reacties

Door de degradatie van Levante verliest La Liga een van de meest gevreesde aanvallers van de laatste jaren: José Luis Morales, alias El Comandante. De 34-jarige captain was na de afgetekende nederlaag tegen Real Madrid in tranen.

La Liga verliest gevreesde spits: El Comandante in tranen na degradatie
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
6 - 0
Levante
Levante

Voor de tweede keer in zijn loopbaan daalt hij met Levante immers af naar het tweede niveau van Spanje. In 2016 was degradatie ook al onvermijdelijk, zes jaar later kon Morales een nieuw dieptepunt in de historie van De Kikkers - in 1981 nog even de club van Johan Cruijff - ondanks twaalf competitiegoals tot zijn eigen verdriet niet voorkomen.

Na afloop bood Morales zijn excuses aan aan de fans van Levante. 'We waren dit seizoen niet opgewassen tegen de taak', zei de clubtopscorer voor de camera van Movistar+. 'Dit is heel moeilijk voor iedereen, voor ons, voor de fans, voor onze families. Volgend jaar hopen we met Levante terug te keren in de Primera División, dat verdienen de fans.'

Levante wisselde dit seizoen twee keer van trainer. 'Maar de spelers zijn de schuldigen. Wij zijn degenen die slecht hebben gespeeld en 27 wedstrijden op rij niet hebben gewonnen, wij reageerden te laat', trok Morales het bloetekleed aan. 'Nu is het tijd om te reflecteren, we hopen dat er een plan is om terug te keren op het hoogste niveau.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgaande op zijn uitspraken wil Morales komend seizoen een rol spelen in de jacht op promotie. De geboren Madrileen, die tijdens het interview werd getroost door hattrickheld Vinícius Júnior, speelt al sinds 2011 voor Levante (aanvankelijk voor het B-elftal) en heeft nog een contract tot medio 2023, met een optie om dat nog een jaar te verlengen.

Levante zal er alles aan doen El Comandante, die die bijnaam kreeg door de manier waarop hij zijn goals viert, te behouden. Sinds de terugkeer op het hoogste niveau in 2017 scoorden slechts zeven spelers vaker in La Liga dan Morales (51 goals in 181 duels), die meer dan eens een plaag was voor de topclubs. Zo hielp hij Levante in betere tijden drie keer aan een zege op Real Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

topscorers la liga vanaf 2017/18

Speler Club(s) Duels Goals
Lionel Messi Barcelona 138 125
Karim Benzema Real Madrid 170 97
Luis Suárez Barça/Atlético 159 92
Iago Aspas Celta de Vigo 165 87
Gerard Moreno Villarreal 157 73
Antoine Griezmann Atlético/Barça 167 59
Mikel Oyarzabal Real Sociedad 164 55
José Luis Morales Levante 181 51
Maxi Gómez Celta/Valencia 161 50
Willian José Sociedad/Betis 145 49
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.