La Liga-sensatie Granada maakt pas op de plaats in Madrid

Reacties

Granada heeft donderdag verzuimd de koppositie op te eisen in La Liga. De verrassing van dit seizoen op de Spaanse velden incasseerde op bezoek bij Getafe een nederlaag, waardoor het achter Barcelona en Real Madrid de nummer drie blijft.

La Liga-sensatie Granada maakt pas op de plaats in Madrid
© Pro Shots
Getafe
Getafe
3 - 1
Granada
Granada

Het kon de afgelopen twee maanden niet op voor Granada. De Andalusiërs regen de zeges aaneen en baarden met name opzien met een overwinning op Barcelona in september. Alleen de ontmoetingen met Sevilla en Real Madrid leverden niets op. Op bezoek bij Getafe beleefden Los Nazaríes echter een lastige avond.

Het eerste halfuur bleef een gerichte doelpoging uit, waarna Ángel de eerste serieuze mogelijkheid meteen verzilverde. De aanvaller schoot na uitstekend voorbereidend werk van Cucu door de benen van doelman Rui Silva binnen. Na twee wedstrijden zonder tegentreffer moest Granada zodoende weer eens vissen en zes minuten later was het nog eens raak.

Dit keer sloeg Mauro Arambarri toe: uit een hoekschop van Jason timede de middenvelder zijn sprong perfect en knikte hij de bal binnen. Granada-trainer Diego Martínez (foto) zag het met lede ogen aan en bracht direct na rust vers bloed in de ploeg: achterin kwam Quini erbij voor Domingos Duarte, terwijl aanvaller Antonio Puertas - die in de voorgaande wedstrijden steeds een basisplaats had - voortijdig Ismail Köybasi afloste.

Eén van die wissels pakte goed uit. Puertas schoot eerst nog hard naast en ook Ramon Azeez had geen geluk met een poging vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar een kwartier voor tijd liet Puertas zich gelden: hij tikte de rebound binnen nadat doelman David Soria een kopbal van Adrián Ramos losliet.

In de spannende slotfase kwam namens Granada alleen Darwin Machis in de buurt van de gelijkmaker, maar die bleef uit. Kort voor tijd sloeg David Timor de deur hard dicht namens Getafe. Timor, die twintig minuten voor tijd als invaller het veld had betreden, joeg een vrije trap prachtig binnen en bezorgde de ploeg uit een voorstad van Madrid de volle buit. Getafe klimt weg van de dertiende plaats en staat nu negende.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Getafe
Meer over Getafe
Meer Granada
Meer over Granada
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.