LA Galaxy-transfer Verdonk onzeker: 'Bij FC Twente heb ik het plezier terug'

Reacties

Het is nog helemaal niet zeker dat Calvin Verdonk in januari overstapt naar LA Galaxy. De 22-jarige verdediger sloot in augustus voor een halfjaar aan bij FC Twente, om daarna de overstap te kunnen maken naar de Major League Soccer. Hij is echter gaan twijfelen, zo vertelt hij tegenover Voetbal International.

LA Galaxy-transfer Verdonk onzeker: 'Bij FC Twente heb ik het plezier terug'
© Pro Shots

De in Dordrecht geboren en getogen verdediger komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, de club waarvoor hij in maart 2015 zijn eerste en lange tijd enige wedstrijd speelde. De club verhuurde hem in 2016/17 (het kampioensjaar van de Rotterdammers) en 2017/18 aan respectievelijk PEC Zwolle en NEC Nijmegen. Vorig seizoen leek hij vervolgens weer buiten de boot te vallen en moest hij aanvankelijk aansluiten bij Jong Feyenoord, maar toen concurrent Ridgeciano Haps zwaar geblesseerd raakte, mocht hij zich alsnog meldde bij het eerste elftal.

Vorig seizoen kwam hij zodoende toch nog tot twaalf optredens in de Eredivisie, maar voorafgaand aan het huidige seizoen werd duidelijk dat er in De Kuip geen perspectief voor hem zou zijn. Daarop werd hij door Feyenoord verhuurd aan FC Twente, dat na de blessure van José Matos snel op zoek was naar een linksback. Die verhuurperiode was echter slechts voor een halfjaar, omdat Verdonk in januari zou gaan overstappen naar LA Galaxy in de Major League Soccer.

Witte rook omtrent die transfer naar de Verenigde Staten kwam er sindsdien echter niet, en nu geeft Verdonk tekst en uitleg. 'Dat is nog niet helemaal zeker', zo vertelt hij deze week in VI. 'Mijn zaakwaarnemer is ermee bezig, maar de handtekeningen zijn nog niet gezet. In de winterstop komt er wel duidelijkheid. Ik heb dat (overstappen naar de MLS, red.) besloten op een moment dat ik bij Feyenoord niet speelde en ongelukkig was, maar nu speel ik bij FC Twente wél en heb ik het plezier terug. De komende tijd gaan we dus goed bekijken wat voor mij het beste is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.